Dort ŠESTIPATRÁČEK - i pro naprosté necukrařinky :o)

Potřebné ingredience
No jasně - žádný opravdový šestipatrák - je to podfuk.. na který je zapotřebí:
Spousta pevnějšího korpusu (na 36 krychliček) naplněného těžším typem krému - doporučuji medovník nebo tento tento:
2 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukru + 1 a půl prášku do pečiva (stačí jen jeden) ( + 2-4 lžíce kakaa) = smíchat, 6 vajec + 3/4 hrnku oleje + 1 jakýkoli tvaroh = promíchat, NEŠLEHAT!
POSTUP PŘÍPRAVY
Hodně dlouho před přípravou těsta rozehřát troubu na úplné maximum (nebo péct po mase), těsto vylít a uhladit na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech a co nejrychleji strčit do trouby. Neodcházet moc daleko - hotovo bude za 6 - 8 minut - radši vyzkoušet špejlí.
Další varianty: 1 hrnek mouky se dá nahradit mletými ořechy, tvaroh se dá nahradit 1.5 dl šlehačky (chutnější, ale méně dietní varianta :o)
+ hódně čokoládové polevy + marcipánové kytičky na ozdobu
Postup přípravy
Pomocí špejle změřit výšku korpusu a rozkrájet na krychličky (není to nutné, ale z kostiček o stejné velikosti to vypadá mnohem líp) - např. je-li korpus vysoký 5cm, rozměr jednotlivých řezů by měl být 5x5cm.
Vychladit a ponořit do čokolády. Sestavit pyramidu. Základnu tvoří 4 krychle, kolem kterých je postaveno osm kostek. Druhé patro má menší průměr - osm kostek kolem jedné základové. Třetí je šest kostek kolem jedné základové, čtvrté čtyři kostky, páté tři a poslení na vrcholu. Jednotlivé kostky jsou přilepeny k sobě kapičkou čokolády, tak aby to celé drželo pohromadě, ale zase šlo lehce odtrhnout před servírováním. Nakonec dozdobit marcipánovými růžičkami, strategicky umístěnými na nejméně dokonalá místečka..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu































