(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
BEZINKOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
1 litr čistých a zralých obraných bobulí černého bezu, 1/4 l vody, 450 - 500g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice)
Postup přípravy
Bobulky zalijeme vodou a přivedeme do varu a poté 15 minut POMALU vaříme. Pak opatrně protlačíme přes síto (ne kovové!!!) - šťáva dost barví. Do šťávy přidáme 450 - 500g cukru a ještě 10 min. za občasného míchání vaříme na mírném ohni. Horkou tekutinu nalijeme do čistých lahví, pevně uzavřeme sterilními víčky a necháme POMALU vychladnout. Sirup si samozřejmě dle chuti řeďte vodou nebo jej použijte místo sladidla do čaje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
berulina81
(upraveno)
7. 8. 2014, 20:04
no já mám jen kovový cedník..musím koupit umělý?
napadlo mě ještě a co tak silonová punčocha nebo rozmixovat?

nahlásit
kopelentka
(upraveno)
13. 10. 2008, 20:13
Já přidávám lžičku instantní kávy,krásně ovoní.

nahlásit