(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jablková buchta rychlovka - a la moje
Potřebné ingredience
530 g polohrubé mouky, 530 g strouhaných jablek, 380 g krystalu, 3 dl oleje, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 3 vejce, 1,5 prášku do pečiva, 3/8 l mléka.
Já to ale dělím třemi (kousek dál vysvětlím proč), takže:
180 g polohrubé mouky, 180 g strouhaných jablek, 130 g krystalu, 1 dl oleje, 1 lžíce kakaa, 1 necelá lžíce rumu, 1 vejce, 0,5 prášku do pečiva, 1/8 l mléka.
Postup přípravy
Proč to dělím třemi: protože je to tak obsah, co se mi vejde do mísy robota a zároveň obsah, co se mi vejde na plech. Dřív jsem dávala napřed vyšlehat žloutek, cukr, olej a jablka a pak přidávala to ostatní, nakonec bílek. Dneska to do robota nasypu všechno najednou a nechám vyšlehat. Výsledek je stejný.
Postupně vyleju na vymazaný a vysypaný plech a upeču v troubě, cca půl hoďky na 180 stupňů.
Když mám čas, chuť a slavnostní náladu, potřu čokoládou nebo bílkovou polevou. vetšinou ale nechám tak. Ve všech variantch mizí stejnou rychlostí.
Foto zatím nemám, časem dodám (mizí velmi rychle, je to nějaké zvláštní těsto).
Postupně vyleju na vymazaný a vysypaný plech a upeču v troubě, cca půl hoďky na 180 stupňů.
Když mám čas, chuť a slavnostní náladu, potřu čokoládou nebo bílkovou polevou. vetšinou ale nechám tak. Ve všech variantch mizí stejnou rychlostí.
Foto zatím nemám, časem dodám (mizí velmi rychle, je to nějaké zvláštní těsto).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé