Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jablková buchta rychlovka - a la moje

0.0
Jablková buchta rychlovka - a la moje

Potřebné ingredience

530 g polohrubé mouky, 530 g strouhaných jablek, 380 g krystalu, 3 dl oleje, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 3 vejce, 1,5 prášku do pečiva, 3/8 l mléka.

Já to ale dělím třemi (kousek dál vysvětlím proč), takže:
180 g polohrubé mouky, 180 g strouhaných jablek, 130 g krystalu, 1 dl oleje, 1 lžíce kakaa, 1 necelá lžíce rumu, 1 vejce, 0,5 prášku do pečiva, 1/8 l mléka.

Postup přípravy

Proč to dělím třemi: protože je to tak obsah, co se mi vejde do mísy robota a zároveň obsah, co se mi vejde na plech. Dřív jsem dávala napřed vyšlehat žloutek, cukr, olej a jablka a pak přidávala to ostatní, nakonec bílek. Dneska to do robota nasypu všechno najednou a nechám vyšlehat. Výsledek je stejný.
Postupně vyleju na vymazaný a vysypaný plech a upeču v troubě, cca půl hoďky na 180 stupňů.
Když mám čas, chuť a slavnostní náladu, potřu čokoládou nebo bílkovou polevou. vetšinou ale nechám tak. Ve všech variantch mizí stejnou rychlostí.

Foto zatím nemám, časem dodám (mizí velmi rychle, je to nějaké zvláštní těsto).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie