(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Lední medvědi
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši (jiný už ani nedělám), krém od Dr.Öetkera, mléčná hmota od Arielll (medvědi a kry), kokos, želatina obarvená na modro.
Postup přípravy
Promazat a vytvarovat korpus, pomazat, zasypat kokosem, naplnit želatinou (měla jsem ji tekutou, pořád se mi vsakovala do dortu), vytvarovat a posadit medvědy. :-))
Medvědi. Pořád mi nějak "lehali", musela jsem je podepřít. :-)
Ledovec - dortík.
Hotovo. Želatinu jsem přestala přidávat, když mi začala prosakovat bokem.
Z boku. Do rána želatiny zase ubylo. :-( Snad nebude dortík uvnitř celý modrý. --- Tak prý není. :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kamona
(upraveno)
26. 9. 2008, 7:44
Brrrrr úplně je mi zima Nádherný dort z kterého ta zima přímo dýchá Ti medvědi jsou nádherní
Zrušený účet
(upraveno)
21. 9. 2008, 23:56
Gábi moc pěkné provedení. Medvědi jsou skvělý.
Kattyna
(upraveno)
21. 9. 2008, 16:07
krásný lední dortík .... kráosní medvidci ..
zuzaa
(upraveno)
21. 9. 2008, 15:38
Gábi, dortík je super, voda naopak vypadá velmi opravdově Medvědi jsou taky super Jak píše Martina (odbornice na tento dort ), tak dort je nutné opravdu nejdřív důkladně vychladit a želatinu lít až trochu schladlou.. zas to jsou cenné zkušenosti, příště už budete vědět, jak na to já taky občas jedu na pokus-omyl hlavně neztrácet odvahu jo a rybu jsem dělala na přání kamarádky, její holčička má ráda rybičky
M-kocurek
(upraveno)
21. 9. 2008, 17:46
@zuzaa
Zuzi, dík za tu odbornici Taky peču na pokus-omyl, proto nerada peču dokola stejné dortíky , vždycky mám strach, že se to na podruhé nezdaří.
M-kocurek
(upraveno)
21. 9. 2008, 13:36
krásné S tou želatinou... je jí třeba nalít těsně před tím, než začne tuhnout. Je to zvláštní, mě se ještě nestalo, že by mi takto želatina vpila a to jsem se těch dortíků nadělala až až... Základem je dobře vymazaný otvor, kde se bude nalévat želatina a taky dostatečně vychlazený dort, aby želatina mohla při styku s krémem hned tuhnout.
Gaaby
(upraveno)
21. 9. 2008, 15:10
@M-kocurek
To bude ono! Asi byl dortík málo vychlazený! Trochu jsem s ním spěchala. Já jsem želatinu na dortík zatím nepoužila. Jen na ovocný koláč. Tahle byla nějaká jiná a myslím jsem to přehnala taky s barvou. Příště to snad bude lepší.
Aderiarleen
(upraveno)
21. 9. 2008, 11:23
super macovia
hřešilka
(upraveno)
21. 9. 2008, 11:16
brrrrrrr,do té vody bych nechtěla.Vypadá jak opravdová moc pěkný
Zrušený účet
(upraveno)
21. 9. 2008, 10:49
Gabčo, moc krásné
Bára D.
(upraveno)
21. 9. 2008, 10:36
Skvělé