Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Maminčin medovník

0.0
Maminčin medovník

Potřebné ingredience

Ingredience:
Těsto: 3 vejce, 300 g moučkového cukru, 1 lžička sody (prášku do pečiva), 5 lžic medu, 390 g hladké mouky
Krém: 200 g másla, 260 g salka
Posypka: hrst vlašských ořechů, lžička kakaa, lžička mletého cukru

Postup přípravy

Postup přípravy:
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír. Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.
Je to rychlé a moc dobré!



Mám ho vyskoušenej jen obrázek jsem okopírovala (tímto se omlouvám) ale vždy se snědla tak rychle že jsem nestihla nafotit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pacey 21. 3. 2008, 19:18
Já jsem si cca před necelým rokem vybrala recept na svůj první medovník u paní Ivety s ID 155,přijde mi velmi podobný a recept je také máslo + nevařené salko a je to super! Doporučuji!
hana.54 21. 3. 2008, 13:07
jsou tu spousty jiných medovníků tak se koukni |:o) (Y)
keltka 21. 3. 2008, 13:05
no já jen,že medovník dělám jen z vařeného salka,ale už jsem tady viděla krém do dortu z normálního salka bez vaření *-)
hana.54 21. 3. 2008, 12:58
salko se samo vaří ;-) akorát to zkopírovala pěkně hrc prc tohle je recept opravdu pro ty kdo o tom něco vědí (6) a nebo (tudledudle)
keltka 21. 3. 2008, 14:18
@hana.54 mě to nepřipadá hrc :-D vše chápu dobře ;-) jen mě zaujal ten krém,bude to zase jiné (^) určitě vyzkouším tak jako i jiné recepty od paní Jany (Y) (Y) (Y)
dolik76 21. 3. 2008, 14:03
@hana.54 tak te´d jsem hledala a našla sjemrecept kde se salko taky nevaří a ne jeden.
janca.l 21. 3. 2008, 13:56
@hana.54 ne to salko se nevaří a zkopírovaný hrc prc to vážně není dělám ho už spousty let a recept mám od prababičky. Jinak díky za nedůvěru. (L)
Init 24. 3. 2008, 0:00
@janca.l Jani, na jak velkou formu je ten recept? Že bych vyzkoušela, ale mám středně velkou formu... (Y) (clamp)
janca.l 29. 3. 2008, 11:02
@Init no já asi taky změřila jsem jí a má 25cm průměr. (Y)
keltka 21. 3. 2008, 14:15
@janca.l určitě vyzkouším s vaším krémem!!!pro mě je váš recept srozumitelný,jen jsem nevěděla ten krém :-) už jsme přejedeni toho karamelového,tak to bude trochu jiné (Y)už jsem se i chystala,že to zkusím dát do dortu,jak to tady už někdo psal díky za inspiraci (F) (F) (F)
janca.l 21. 3. 2008, 15:17
@keltka já jí dělám taky do dortové formy, napište pak jak chutnála ju
keltka 21. 3. 2008, 11:56
a to salko se nevaří?! *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie