(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Whisky cream
Potřebné ingredience
20g mléčná čokoláda, 20g hořká čokoláda, 150g cukru, 1 vejce, 200ml šlehačky, 200ml 12%smetany, whisky nebo jakýkoliv alkohol dle chuti (množství 1,5dcl a víš - dle chuti)
Postup přípravy
čokolády nastrouháme a spolu s vejcem a šlehačkou šleháme asi 1 min na středním stupni (2). Poté za stálého míchání zahříváme k varu (nevařit) cca 10min, přidáme smetanu a po vychladnutí alkohol. Je to moc dobré vychlazené s ledem (dávám whisky nebo Napoleona, ale možno i rum, nebo cokoliv)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Venuška
(upraveno)
1. 1. 2007, 16:43
Vyzkoušela jsem je to opravdu moc dobré,ale na mou chuť opravdu stačí whisky 1,5dcl
stencon
(upraveno)
1. 1. 2007, 20:48
@Venuška
Všem dle chuti a taky záleží na procentech použitého alkoholu. Jsem ráda že chutnal