Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

DORT JADRAN

0.0
DORT JADRAN

Potřebné ingredience

korpus:4 vejce,,,150g cukru,,,150g pol.mouky,,,1/2prdopeče,,,,2 lžíce kakaa,,,,,,,,,,,,,náplň:250ml mléka,,,,,,,,80g cukru,,,,,,,,,,100g ml.lískový oříšků,,,,,,,,125g másla,,,,,,,Dále:marmeládu,,,,,,,,500ml smetany ke šlehání,,,,,,,,,2 ztuřovače do šlehačky,,,,,,NA OZDOBU:zbytek oříšků,čok.hobliny

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.Lehce vmíchame mouku s prdopečem a kakaem a potom sních z bílků.Těsto nalijeme do vymazané formy(tuk a hrubá mouka) a pečeme v mírně předehřáté troubě.(160).Po vychlandutí ho rozkrojíme na dva díly ,ale jeden bude větší a druhý menší(na 2/3 a 1/3)NÁPLŇ mléko svaříme s cukrem a potom teprve přidáme ml.oříšky ,povaříme tak 5 min. a necháme vychladnout.Horní díl rozdrobíme do oříškové směsi a přidáme vyšlehané máslo,promícháme .Teď si vyšleháme smetanu se ztužovačem v hustou šlehačku.První díl dortu potřeme nejdříve marmeládou,pak oříškovou směsí a na vrch čistou šlehačku a ozdobíte.Fotečku dodám

omlouvám se ,ale nestačila jsem ani vyfotit jak vypadá nakrojený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pegula 27. 11. 2012, 15:28
vypadá nádherně, chtěla jsem se zeptat, zda by oříšky šly nahradit mandlemi? aby se ta hmota spojila? děti jsou na oříšky alergické...
Zrušený účet 4. 10. 2008, 12:59
Já tady normálně slintám nad vaší fotkou :-D Hned bych si dala ke kávičce po obídku. A můžu se zeptat, jestli by ty lískové ořechy šly nahradit vlašskýma? Manžel je na liskáče alergický *-)
anemonka 5. 10. 2008, 15:21
@ Helčo určitě,už teď si to dovedu představit. (zajic) (zajic) (zajic)Budu muset přes týden upíct Jadran na plech, protože dortík je u nás opravdu málo ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
zdenakucerova 3. 10. 2008, 17:47
Milá Aleno, musím vám vyseknout poklonu a podělit se s vámi o úspěch. Podle vašeho receptu ( jen z dvojité dávky ) jsem pekla JADRAN pro synka k narozkám do školky. Dortík sklidil velkou pochvalu. Vzala jsem ochutnat i do práce a tam chvála nebrala konce (Y) Prý mám seknout s prací a věnovat se pečení, minula jsem prý se povoláním :-) Takže díky za recept a inspiraci, protože díky vám jsem teď za hvězdu, chodím s nosem nahoru a mám velkou radost, že chutnalo protože nezbyl ani drobeček!!!! Zdena
anemonka 4. 10. 2008, 12:39
@zdenakucerova Zdeni to bych chtěla vidět jak chodíte s nosem nahoru ;-).To je dobře .Vy jste vlastě udělala radost nejen jim ,ale hlavně sobě a to je dobře.Ani u nás nezbyl ani drobek. (flower)
zdenakucerova 4. 10. 2008, 21:16
@anemonka Alenko, když po mě ve školce chtěli recept, dala jsem jim odkaz na vás. Dneska jsem pekla znova, abychom měli na domácí oslavu. Jen jsem to ještě vylepšila svíčičkama a svátečním nádobím.Opět kolosální úspěch :-$. Já totiž sladkosti a pečení moc nemusím, peču dětem a občas manželovi ke kávě, takže o to víc si to pak užívám, dám si záležet a pak se tetelím blahem , že chutná (^) No a rodinka žasne, že umím. ;-) Pro příště budu hledat inspiraci zase u vás. (clamp)
anemonka 5. 10. 2008, 15:24
@zdenakucerova Až jsem se začervenala,když jsem četla Váš komentář.CHvála opravdu potěší a vykouzlí úsměv na rtech.Děkuji (L) (K)
joak 27. 9. 2008, 9:51
Mám dotaz: kolik toho másla- v přísadách ho nevidím. :-) Díky, recept vypadá zajímavě. (Y) Určitě vyzkouším.
anemonka 27. 9. 2008, 10:14
@joak Hups nějak mi vypadl,díky za dotaz.Můžu potvrdit je vynikající. (hello)Nemám program na úpravu fotek ,tak musím chvíli počkat,jinak by fotečka byla hned.Příště budu zkoušet malou změnu.Tak dám vědět. ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie