Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jablečný mošt

0.0
Jablečný mošt

Potřebné ingredience

jablka, moštovač

Postup přípravy

maminky nevíte jak mošt zakonzervovat? díky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila_P 1. 10. 2008, 20:24
Já to konzervovala tak, že jsem si v troubě předehřála flašky (el.trouba, na nejnižší teplotu hřála asi na 50 stupňů). Na plotýnku jsem dala velký hrnec a do něj mošt. Ten jsem zahřála až k varu, kdy už ode dna začínaly jít bublinky. Děrovanou naběračkou jsem posbírala pěnu (ona v moštu neškodí, spíš jen blbě vypadá) a čistý mošt nalila do flašek. Zašpuntovat a naležato nechat vychladit. Lila jsem to do flašek na kovová víčka jako má třeba rum, flašky mi s radostí dá každý hospodský. Víčka z korku se mi neosvědčila, nejsou moc kvalitní a korek se třeba po půl roce drobil. Ta kovová jsou výborná, dobře drží a jsou věčná. Odležet ho nenechávám. Vydržel dlouho, teda u nás ne, ale trvanlivost byla prakticky neomezená. Skladovali jsme ho ve sklepě, naležato. My na skladování používáme typizované kartónové přepravky, jak v nich do supermarketů vozí zboží. Na láhve používáme ty nízké, naskládáme láhve cik cak proti sobě naležato. Ty vyšší přepravky používáme na kompoty a další domácí konzervaci. Oproti běžnému regálu to má výhodu, že to má postranice, které brání vypadnutí sklenic, když se berou ty, co nejsou v regálu v první řadě. Mošt měl jen jednu vadu: jak je sladký, tak se po něm docela přibírá. Chce to pít s mírou (ale my ho měli tenkrát možná 400 l). Tak ať se daří!!
vendulak 2. 10. 2008, 20:27
@Jarmila_P Tak už máme zmoštováno, kolem 200 l uf. :-) :-). Hodně si toho odnesli příbuzní, spoustu jsme toho napytlíkovali do mikrotenových sáčků a dali do mražáku (tchyně má pultovej) (clamp) no něco jsem dle Vašich rad zahřála a uložila do sklepa, tak jak píšete no a zbytek do sebe lejeme a pořádáme moštové párty ;-) ;-). Tímto vám všem děkuji za rady (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) moc jste mi pomohli (L) (F)
ivanahublova 30. 9. 2008, 15:22
DÁM HO DO ZAVAŘOVAČEK A PŘI 80 STUPNÍCH ASI 30 MINUT A JE SUPER
Juchanka 30. 9. 2008, 14:57
dáváme do mrazáku v pet lahvích od mléka a rozmrazujeme postupně v lednici, aby to bylo pořád v chladu a nezačal kvasit, už ho tam máme 2 roky a je pořád (Y)jen to chce mít velký mrazák (F)
leni0323 30. 9. 2008, 14:45
dávám zásadně jen do mražáku, z toho převařovaného mě pálí žaha (D)
danima3 30. 9. 2008, 11:41
my dáváme do mrazáku v pet lahvích, postupně ho rozmrazuju a je jak čerstvý (Y)
vobora 30. 9. 2008, 10:42
Stačí zahřát na 84 stupňů, stačí chvilka, ale ne víc, a pak horkým moštem naplnit PETky. Ta teplota údajně nezničí vitaminy. Zavářela jsem takhle už několikrát a nikdy žádná zkažená láhev, vydrží rok i víc.
malmon 30. 9. 2008, 10:37
ZAhřát na cca 80 stupnu,poté horké nalít do lahví.
vendulak 30. 9. 2008, 11:30
@malmon Děkuji všem za rady, nechávali jste před zahřátím mošt odležet? *-)
vobora 30. 9. 2008, 11:42
@vendulak Ne, zavařuji ho vždy čerstvý (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie