Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

ÚPICKÝ ŘÍZEK

0.0
ÚPICKÝ ŘÍZEK

Potřebné ingredience

Úpický řízek..........

Postup přípravy

maminky, prosím nemá některá recept na Úpický řízek?
Děkuji

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitule64 19. 10. 2008, 11:46
To je jen vepřový obalovaný řízek, zelí a houskový knedlík. (Y)
Ababila 19. 10. 2008, 11:16
Ahoj Jani, já toto znám pod názvem Pavlišák a je to opravdu klasický vepřový řízek s knedlíkem a zelím a podlitý výpekem. Je to boží mňamka. Dělala jsem před mateřskou v restauraci a tam na to chodili lidi jako na specialitku. V okolí Náchoda si to přivlastňuje spousta vesniček a městeček-Pavlišov, Úpice.......slyšela jsem příbeh, jak to vzniklo. V tamní restauraci přišli chlapi do hospody a chtěli něco k jídlu a paní hospodské zbyly už jen řízky a knedlíky se zelím, tak to nakombinovala a vznikla tato krajová specialitka. Osobně doporučuji vyzkoušet, i když pro někoho to může být velmi netradiční kombinace. (Y)
pampeliska10 19. 10. 2008, 10:55
Ahoj Jani ,jsem už starší paní,ale stále vařím podle mimibazaru a koukám co dobrého uvařit.Tady koukám že nevíš jak na úpický řízek.Tak Jani , to je normlní řízek vepřový,knedlík houskový a zelíčko. Tak to je ten Úpický řízek,nebo někde mu taky říkají Pavlišovský řízek Tak dobrou chuť :-) (Y)
Mlčoch 30. 9. 2008, 15:42
Zjistila jsem to samé :-$.Někde se tomu říká Pavlišovský řízek.Klasika vepřové v trojobalu s netradiční přílohou-zelí, houskový knedl, jak píše Míša :-)
zvejkulka 30. 9. 2008, 15:44
@Mlčoch u nás je to Úpičák.Úpice je asi 4km od nás ;-) ;-) ;-) ;-) Ale ten Pavlišovský jsem už taky někde slyšela *-) *-)
zvejkulka 30. 9. 2008, 15:36
Je to klasický vepřoví řízek a podává se s knedlíkem a zelím (L) (L) (L)Aby to nebylo tak suché tak se může přelít vepřovou šťávou (L) (L)Je to velká mňamka (pl) (pl) (pl)
jancula 30. 9. 2008, 15:50
@zvejkulka Vím že to je klasický řízek, ale prý se nakládá na noc do nějakého koření. Do jakého bohužel nevím :-$
Mlčoch 30. 9. 2008, 15:55
@jancula Pročítala jsem několik receptů,ale o žádném koření nikde ani slovo *-)
jancula 30. 9. 2008, 17:03
@Mlčoch Nakládá se to, aby se maso rozpadalo. Tak taky nevím *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie