Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Receptíky ze sojového masa - SPLK

0.0
Receptíky ze sojového masa - SPLK

Potřebné ingredience

sojový granulát (šunka, plátky, kostky, big steak atd.) ..+ ostaní přísady dle receptíku....

Postup přípravy

RECEPTÍKY – SOJOVÉ MASÍKO

Sojové plátky "ala vepřová"
200g sojových plátků, 1 lž.oleje, 100g cibule, sůl, pepř, kmín, česnek podle chuti
mletá paprika, grilovací koření

Kuřecí sojové plátky zalejeme bujonem s meltou paprikou a vaříme 20 minut. Plátky rozložíme na pekáči, potřeme rozmačkaným česnekem a posypeme cibulí. Osolíme, okmínujeme, posypeme paprikou a grilovacím kořením. Podlejeme nálevem z masa a nepřikryté pečeme cca l hodinu. Podléváme jako maso. Příloha-bramborová kaše(viz bramborové pokrmy(nebo zeleninový salát.
celá dávka 300kcal

Segedínský guláš
100g sojových kostek, 1 bujon, 200g kysaného zelí, 100g cibule, mletá paprika sladká i pálivá, sůl, kmín, pepř, 3 str.česneku, 1 lž.solamylu, l lž.oleje
Kostky uvaříme v bujonu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, zamícháme a vložíme uvařené kostky, podlejeme nálevem, přidáme kysané předkrojené zelí, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Zahustíme solamylem. Podáváme s tmavým chlebem.
celá dávka 230 kcal

Sojové "hovězí na divoko"
100g kuřecích sojových plátků, 1 bujon, sojová omáčka, 200g strouhané kořenové zeleniny jako na svíčkovou, bobk.list,nové koření, celý pepř,tymián, 1 lž.oleje, 100g cibule.
Plátky uvaříme v bujonu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a koření a chvíli dusíme. Vložíme plátky(mohou být i kostky, ale plátky jsou jemnější), podlejeme sojovou omáčkou a nálevem z kostek a dusíme do měkka. Nakonec vyndáme koření a zahustíme solamylem. Dochutíme podle zvyklostí.
Jsou výborné s bramborovým knedlíkem.
celá dávka 241 kcal

Sojový hovězí guláš
100g sojových kostek, 1 bujon, 200g cibule, 1 lž.oleje, paprika pálivá i sladká,př.ďábelská směs, 1lž.kečupu
Sojové kostky uvaříme v bujonu. Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme papriku a koření, vložíme kostky i s nálevem, osolíme, okmínujeme, přidáme lžíci kečupu a dusíme doměkka. Zahustíme solamylem.
celá dávka 271 kcal


Karbenátky
200g sojového granulátu s příchutí, 150g cibule, 4 str.česneku, 20g strouhanky,
l lž.solamylu, sůl,pepř, majoránka, kmín, l lž.vajahitu, l lž.oleje
Sojový granulát povaříme s bujonem a kořením. Zcedíme a přebytečnou vodu
vyždímáme v sítku. Přidáme cibuli, osmaženou na lžičce oleje, česnek, koření a přimícháme vajahit. Zahustíme strouhankou. Vlhkou rukou tvoříme karbenátky, vkládáme do pekáčku s troškou oleje a upečeme v troubě. Podáváme s vařenými brambory a tatarkou(samozřejmě sojovou).
celá dávka bez příloh 448 kcal

Sojové maso na houbách
100g sojových kuřecích plátků, 200g žampionů, bujon, sojová omáčka, sůl,kmín
100g cibule, 1 lž.oleje, solamyl, 1,5dl sojového mléka

Kuřecí sojové plátky uvaříme v bujonu cca 20 minut a necháme v nálevu vychladnout. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky, podlejeme sojovou omáčkou, přidáme koření a krájené houby. Podlejeme vývarem z plátků a dusíme 15-20 minut. Do hotového vlejeme sojové mléko se solamylem a necháme chvíli povařit. Jsou výborné s těstovinami nebo bramborem.
celá dávka 320 kcal

Znojemská pečeně
200g kuřecích sojových plátků, bujon, trošku láku z okurek, 20g hořčice, sůl, 200g cibule, 150g okurek, mletá paprika, sůl, solamyl, sojová omáčka
Plátky povaříme s bujonem. Na oleji zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, přidáme maso i s nálevem ,drobně nakrájené okurky, podlejemë a dusíme doměkka. Zahustíme solamylem, přimícháme hořčici,můžeme přidat nálev z okurek. Dochutíme a podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
celá dávka 368 kcal

Kuřecí plátky na paprice
200g kuřecích sojových plátků, mletá paprika, kmín, česnek, sůl, 100g cibule, sojová omáčka, 2dl sojového mléka, solamyl, l lž.oleje
Kuřecí plátky povaříme se sojovou omáčkou, troškou papriky a stroužkem česneku. Necháme přes noc namáčet. Na oleji zpěníme cibuli, posypeme paprikou, lehce osmah¨neme a vložíme plátky i s nálevem, okmínujeme, osolíme a dusíme 30 minut. Zalejeme sojovým mlékem se solamylem, dochutíme a vmícháme drcený česnek. Podáváme s těstovinami nebo rýží.
celá dávka 401 kcal

Egyptská sójová šunka
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky (celkem 400g). Do tukem vymazaného pekáčku poklademe vrstvu brambor, osolíme a posypeme předem namočeným , vymačkaným sójovým granulátem s příchutí šunky nebo křupavé slaniny. Okořeníme saturejkou a pokryjeme další vrstvou bramborových plátků. Opět osolíme a vše zalijeme větší konzervou rajčatového protlaku rozmíchaného s trochou vody a oleje. Celý obsah musí být v zálivce. Pečme v troubě 45 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Rýže dle dalajlámy
100 g sójového granulátu šunka, 200 g rýže, lžíce (25 g) burských oříšků, 150 g mražené zeleniny s kukuřicí, 30 g rozinek, jedna cibule, dva stroužky česneku, lžička oleje, sójová omáčka, kari, sůl

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme sójovou šunku, rozinky, zeleninu, oříšky, česnek, kari a vše orestujeme. Pak zastříkáme sójovou omáčkou, přidáme vypranou rýži s osolenou vodou, povaříme a dodusíme v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.
Na takto upravené rýži si prý pochutnává pravidelně i sám tibetský dalajláma. Teď ji můžete vyzkoušet i vy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lubca007 28. 5. 2012, 21:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
zouf 13. 1. 2009, 14:36
Zkusila jsem uvařit tu znojemskou pečeni, neměla jsem akorát plátky, ale kostky a neměla jsem už sojovou omáčku,tak jsem ochutila vegetou... Paní Věro, bylo to moc dobré!!!! Určitě zkusím i další vaše recepty ze sojového masa !!!! (Y) (Y) (Y)
Myšule 1. 10. 2008, 12:33
Věrko díky (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie