Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

*** Blesková LABUŽNICKÁ omáčka na těstoviny z Nivy ***

0.0
*** Blesková LABUŽNICKÁ omáčka na těstoviny z Nivy ***

Potřebné ingredience

250 g Nivy - nastouhat na hrubém struhadle, 1 cibule, tymián - špetka, olej, smetana ke šlehání - i 12% + půl šálku mléka, balíček (nebo 3/4 balíčku) těstovin - např. vrtulky.

Postup přípravy

Pro 4 osoby: Na oleji zpěníme cibulku a přivedem k varu osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme dle návodu na sáčku. Jakmile je cibulka trošku dozlatova, přidáme špetku tymiánu a přisypeme nastrouhanou Nivu. Necháme rozpustit a jakmile se utvoří celistvá hmota, nalijeme smetanu ke šlehání. Promícháme a necháme projít varem. Můžeme zředit troškou mléka, abychom omáčky měli víc. NESOLÍME - Niva je slaná, takže můžeme servírovat na těstoviny - nemusí toho být na těstovinách moc, protože je to chuťově dost výrazné a stačí troška omáčky... Upozornění: Tato omáčka je vhodná pro milovníky tohoto sýra, já ji teda zbožňuju, ale kdo nepřišel Nivě na chuť, tak opatrně :-)

1/ Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dozlatova....

2/ Nastroháme si nahrubo Nivu a nachystáme smetanu ke šlehání...

3/ K cibulce přidáme špetku tymiánu - ppořádně promnout mezi prsty, aby se uvolnilo aroma.... A rozpustíme nastrouhanou Nivu...

4/ Zalejeme smetanou (+ můžeme přidat i trochu mléka) a provaříme 2 minutky.... Vaříme zároveň i těstoviny...

5/ Omáčkou přelejeme slité těstoviny - nedává se jí moc, je chuťově dosti výrazná - prostě pro labužníky anebo pro milovníky Nivy. K této omáčce by se hodil např. rajčový salát, ale je dobrá i samotná jen s těstovinami. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie