Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Jablečné langoše- tip na dobrý oběd pro děti

0.0
Jablečné langoše- tip na dobrý oběd pro děti

Potřebné ingredience

5 dl mléka, 500g hladké mouky, 150g bílého jogutu, 150g jablek, 20g droždí, 20g cukru, špetka kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení, cukr a skořice na posypání

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nastrouháme na jemno, smícháme s jogurtem, kypřícím práškem, cukrem a do směsi rozdrobíme droždí. Směs zalijeme vlažným mlékem a vmícháme prosátou mouku. připravené těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi 20 minut. z těsta úpak vytváříme langoše a smažíme na rozpálené pánvi z obou stran na lžíci oleje. podáváme posypané cukrem a skořicí :-))) Je to skutečně výborné a rychlé!!!

Dobrá rada: pokud máte vodnatější jablíčka, zkuste vodu slít a také smažte na více oleji :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NOČNÍ HVEZDA 16. 11. 2008, 15:33
dobrý den tak jsem dnes dělala ty langoše a těsto mě teče jako voda ,nevím jestli jsem to pochopila dobře, 5 dl je půl litru nebo jen 0,05 dl ???
megaa 21. 11. 2008, 8:31
@NOČNÍ HVEZDA Dobrý den, ještě Vám píši sem, v receptíku mám skutečně uvedeno 5dl, receptík jsem zdědila, těsto je tekutější, ale žádný strach, je tam půl kila mouky, přesto v receptíku i radím slít vodu z jablíček :-) :-) :-)budu ráda, dáte-li mi vědět, jak se dílo podařilo [A] [A] [A], za veškeré nové podněty jsem moc ráda (L) (L) (L)jinak mrkněte, nabídnu opět netradiční receptík, o který mě prosila i kamarádka ať jej přidám, na ,,šléšky" velmi rychlý receptík, a dobrý katka (child8) (child8)
megaa 11. 11. 2008, 18:56
Tak dámy a pánové, opět vyzkoušeno a pár rad jsem přidala k základnímu receptu, inu pořád je co vychytávat :-D :-D :-D (L) (L)
megaa 11. 10. 2008, 9:53
tak jsem včera opět dělala a manžel si z těstíčka udělala klasický langoš s tatarkou a sýrem :-D :-D :-D, to netušil že jsou v tom jablíčka a jak si pochvaloval |:o) |:o) |:o) a pka že prý chlapi vše prokouknou a jsou vybíraví :-p :-p :-p. a výhoda, ani na recept nepotřebujete vejce!! kamarádku co je skvělá kuchařka jsem tím doslova ,,šokla" a recept si hned opsala :-)))kača
magick 12. 11. 2008, 17:59
@megaa (Y) (Y) (clamp) (clamp) :-D :-D (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie