Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Hovězí maso na rajčatech

0.0
Hovězí maso na rajčatech

Potřebné ingredience

1 kg hovězího (je úplně jedno jaké, může to být i kližka nebo roštěná :-)) 30 dkg anglické slaniny 3 střední rajčata, 1 cibule 1/4 másla (pravého másla, v žádném případě rama nebo jiná náhražka) pepř, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka a posypeme jimi dno zapékací skleněné mísy. Polovinou slaniny prošpikujeme maso, které položíme na rajská jablíčka a trochu opepříme a osolíme. Zbytkem slaniny překryjeme maso a nakonec přidáme máslo, mísu přiklopíme a pečeme v troubě asi 1 hodinu a 20 minut bez odklápění vrchního dílu mísy na 200 stupňů. Z rajčat, slaniny a masa se vypeče sos, který můžeme mírně zahustit kávovou lžičkou solamilu nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, ale pozor...jen malinko, aby nevznikla omáčka a zůstal sos. Podáváme s bramborovými knedlíky, kaší nebo s bramborem - záleží na Vás. Je to výborné a hlavně se to peče samo, nestojíte u plotny a konečný efekt je vynikající. Dobrou chuť!!!

prošpikovat, osolit a opepřit

položit na zbytek nakrájené anglické slaniny a cibuli na kolečka

přidat máslo, přiklopit a péct bez podlévání

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fantomka 30. 9. 2012, 15:37
(pl)vypadá to úžasně, vyzkouším! (clamp) (zajic)
majdulka 18. 10. 2009, 17:09
Zkoušeli jsme,moc dobré :-).Ještě jsem přidala bazalku. (Y)
kkarmela (upraveno) 20. 5. 2009, 11:12
Dobrou chuť

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie