(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Hovězí maso na rajčatech
Potřebné ingredience
1 kg hovězího (je úplně jedno jaké, může to být i kližka nebo roštěná :-)) 30 dkg anglické slaniny 3 střední rajčata, 1 cibule 1/4 másla (pravého másla, v žádném případě rama nebo jiná náhražka) pepř, sůl
Postup přípravy
Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka a posypeme jimi dno zapékací skleněné mísy. Polovinou slaniny prošpikujeme maso, které položíme na rajská jablíčka a trochu opepříme a osolíme. Zbytkem slaniny překryjeme maso a nakonec přidáme máslo, mísu přiklopíme a pečeme v troubě asi 1 hodinu a 20 minut bez odklápění vrchního dílu mísy na 200 stupňů. Z rajčat, slaniny a masa se vypeče sos, který můžeme mírně zahustit kávovou lžičkou solamilu nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, ale pozor...jen malinko, aby nevznikla omáčka a zůstal sos. Podáváme s bramborovými knedlíky, kaší nebo s bramborem - záleží na Vás. Je to výborné a hlavně se to peče samo, nestojíte u plotny a konečný efekt je vynikající. Dobrou chuť!!!
prošpikovat, osolit a opepřit
položit na zbytek nakrájené anglické slaniny a cibuli na kolečka
přidat máslo, přiklopit a péct bez podlévání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fantomka
(upraveno)
30. 9. 2012, 15:37
vypadá to úžasně, vyzkouším!
majdulka
(upraveno)
18. 10. 2009, 17:09
Zkoušeli jsme,moc dobré .Ještě jsem přidala bazalku.
kkarmela
(upraveno)
20. 5. 2009, 11:12
Dobrou chuť