Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Bramboračka

0.0
Bramboračka

Potřebné ingredience

2 hrsti sušených hub, 50g másla, 50g mouky, kostka bujonu, 4 středně velké brambory nakrájené na kostky, 2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá, 1 celý celer oloupaný a přepůlený, 1 celá oloupaná cibule, 1 menší petržel oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky, sůl a pepř, majoránka podle chuti, 1 vejce, 2 stroužky česneku (nemusí být)

Postup přípravy

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.

Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev. Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Wendy06X 20. 2. 2007, 13:47
Můžu jen a jen doporučit, je to super ňamka (Y) (Y) (Y) (Y)
madda 18. 4. 2007, 22:30
@Wendy06X Jejda, Vendulko, omlouvám se, že jsem si Vašeho komentáře všimla až dnes. :-$ Moc děkuji za pochvalu. Máme ji moc rádi. |:o) (wash)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie