(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablková mřížka
Potřebné ingredience
TĚSTO: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g tuku, 175 g moučkového cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 0,25 l mléka
NÁPLŇ: 500-600 g nastrouhaných jablek, 125 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z citronu, 6 lžic citronové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 100 g rozinek, 100 g nasekaných ořechů
Postup přípravy
Těsto: z mouky + prášku do pečiva + změklého tuku (nebo nastrouhaného ztuženého tuku) + cukru + vejce + soli + mléka vypracujeme křehké těsto, které uložíme na půl hodiny na chladné místo.
Pak dvě třetiny těsta vyválíme na pomoučeném vále, plát uložíme na vymaštěný plech a na něj rozetřeme jablkovou náplň.
Náplň: Jablka promícháme se všemi výše jmenovanými ingrediencemi.
Zbývající třetinu těsta vyválíme, nakrájíme na pásky, z kterých uděláme na náplni mřížku.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Kdo má rád polevy, může si ještě dozdobit např. citronovou polevou.
Dobrou chuť! Ať vám chutná tak jako u nás :-))
Pak dvě třetiny těsta vyválíme na pomoučeném vále, plát uložíme na vymaštěný plech a na něj rozetřeme jablkovou náplň.
Náplň: Jablka promícháme se všemi výše jmenovanými ingrediencemi.
Zbývající třetinu těsta vyválíme, nakrájíme na pásky, z kterých uděláme na náplni mřížku.
Upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Kdo má rád polevy, může si ještě dozdobit např. citronovou polevou.
Dobrou chuť! Ať vám chutná tak jako u nás :-))
Finální výsledek na plechu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé