(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablečný (Hruškový) moučník
Potřebné ingredience
3 vejce, 3 lžíce horké vody, 220 g pískového cukru, 4 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 hrnečky oloupaných a na kostičky pokrájených jablek (hrušek), 3 lžíce rozinek, 3 lžíce nahrubo pokrájených ořechů, 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu.
Na ozdobení: čokoládová poleva, nastrouhaná jádra ořechů na posypání
Postup přípravy
Celá vejce našleháme společně s horkou vodou, cukrem, olejem, kakaem a skořicí. Vmícháme oloupaná a na kostičky pokrájená jablka (hrušky), propláchnuté rozinky, nahrubo pokrájené ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený moučník pocukrujeme nebo přelijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými jádry ořechů. Po ztuhnutí polevy krájíme na kostky.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený moučník pocukrujeme nebo přelijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými jádry ořechů. Po ztuhnutí polevy krájíme na kostky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé