(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zeleninová polévka s dýní a kapustou - jednoduchá a nečekaně chutná
Potřebné ingredience
dýně hokaido, kapusta, mrkev, cibule - v jakémkoli poměru
sůl, olej, zeleninový bujón Wu"rzel nebo Alnatura
drobnější těstoviny (písmenka nebo mušličky) jako zavářka - nemusí být
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na cca kousky , lehce osmahneme na oleji, ochutíme a podlijeme. Vaříme, dokud se kousky dýně téměř nerozvaří a polévku při míchání nezahustí. Během varu můžeme přidat hrst těstovin. Polévka by měla být hustá. Dobrou chuť!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Naatt
(upraveno)
2. 3. 2009, 19:18
Výtečná polívka, i můj syn /15. měsíců/ se oblizoval. Já jsem dyni i mrkev měla nastrouhanou, tak jsem nečekala až se rozvaří, ale jakmile to bylo měkké, rozmixovala jsem ji a nechala v ní jen na kousky kapustičky. Ochutila jsem bujónem kuřecím Natura od Vitany a přidala jednu lžíci cukru. Poměr zeleniny asi tak hrst mrkve, hrst dyně, hrst kapustiček, cca 0,5l vody.


nahlásit