Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Sýrové veky

0.0
Sýrové veky

Potřebné ingredience

5 měkkých smetanových sýrů á 50g, 1 cibule, 2 syrová vejce, 20 dkg krájeného měkkého salámu (šunkový, Gothaj, Junior ... jaký kdo má rád), petrželka nebo pažitka, sůl, pepř, strouhanka, veka

Postup přípravy

Sýry lžící rozetřeme v misce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený salám, celá syrová vejce, nakrájenou petrželku (pažitku) a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Touto směsí namažeme plátky veky a namazanou stranou ještě obalíme ve strouhance, aby se vytvořil obal (prostě to jen tou namazanou stranou otočím do strouhanky a ona se sama nalepí). Potom na rozpáleném oleji touto namazanou stranou osmažíme do zlatova. Přebytečný tuk vysajeme do ubrousku. Je to rychlé a výborné. Dobré teplé i studené. Jako příloha vhodná jakákoli zelenina. Výborné pohoštění pro hosty ... a hlavně zase něco trochu jiného, než běžné chlebíčky.
My je někdy máme i jako večeři.

Vyzkoušejte, určitě si pošmáknete!!!

V misce si lžící rozetřeme sýry, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájený salám, syrová vejce, petrželku nebo pažitku, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.

Nakrájíme si veku a namažeme směsí.

Namazanou stranou ještě obalíme ve strouhance, aby se vytvořil obal.

Smažíme na oleji namazanou stranou do zlatova.

A dobrůtka je hotová. Přebytečný tuk vysajeme do ubrousku. Podáváme se zeleninou - čínské zelí, rajčata, okurka ... Já měla při focení doma zrovna jen čínské zelí, takže obloha na fotce není bohužel tak pestrá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitule64 17. 2. 2007, 8:36
No téééda - tak to udělám na zakousnutí manželovi na oslavu 30. narozenin. Vypadá to fantasticky a v mražáku mám veku a potřebuji ji zdělat. :-D (Y) (clamp) (Y) (Y)
jafo 17. 2. 2007, 11:32
@Jitule64 Jitko určitě vyzkoušejte ... na oslavy je toto pohoštění jak dělané a opravdu chutná všem. Výhodou je, že si tyto sýrové chlebíčky můžete připravit předem a pak smažit těsně před příchodem návštěvy nebo i při návštěvě, protože je to za chvilku hotové a teplé je to nejlepší. Tak ať chutná a ať se vydaří oslava. (F) Jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie