Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky - vyzkoušeno dle Martiny S. (Srbík) ID 131986

0.0
Pudinkové kostky s tvarohem bez mouky - vyzkoušeno dle Martiny S. (Srbík) ID 131986

Potřebné ingredience

Na těsto budeme potřebovat: 4 kakaové pudinky :: 20 dkg moučkového cukru :: 4 celá vejce :: 1 polévkovou lžíci rumu :: 20 ml oleje - asi tak 2-3 lžíce stačí :: 1 prášek do pečiva :: Na krém: 25 dkg másla :: 20 dkg moučkového cukru :: 50 dkg měkkého tvarohu

Postup přípravy

Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte vejce, rum, olej a vše důkladně promíchejte. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 C asi 20 minut.
Po upečení nechte vychladnout a mezitím si připravte krém.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém, který pak rozetřeme na vychladlý korpus.
Povrch ozdobte podle své fantazie.

Recept zde je od paní Martiny přesně zkopírovaný - já postup přesně dodržela, jen jsem pekla na trochu menším a vyšším plechu, který jsem vyložila pečicím papírem, bez vymazání a vysypání.. Vypadalo to, že těsto bude snad 1 cm vysoké, zdálo se mi hrozně málo hmoty, ale nelekejte se, krásně to vyskočí i bez toho, aby se dělal sníh. Krém mi hodně chutí připomíná vanilkový Lipánek.

tady je detail řezu - omlouvám jsem, že jsem to nenaaranžovala, ale sotva jsem to stihla aspoň vyfotit :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marketkaa 24. 4. 2009, 21:33
Bašta akorát jsem dodělala a musela jsem ochutnat je to báječný!!!!!!!! |:o)
belina 29. 10. 2008, 23:08
Vypadá to úžasně (zajic) (zajic) (zajic) a hlavně je to rychlovka.O víkendu určitě vyzkouším. (Y) (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Eva 333 29. 10. 2008, 23:04
vyskúšala som tento váš koláč , http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=373881 bol skvelý , ale navrch som nedávala krém, nakoľko som nemala doma ani tvaroh a tak som ho už upečený potrela džémom, poliala roztopenou nutelou. dakujem za skvelý recept. (L) (L) (L)
Bromovka 1. 11. 2008, 13:51
@Eva 333 Díky Evo, koukla jsem na Váš výtvor a vypadá bezvadně. Že bych taky zabrousila na bratrské stránky okouknout, co teď u kuchařinek frčí? Asi to udělám. Zdravím a doufám, že chutnal - u mě zase nemůže nikdy vydržet nutela, než bych ji dala do koláče, je snědená (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie