Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 464 návštěvníků)

Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

0.0
Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

Potřebné ingredience

Tak mám svolení, vložit sem prozatím Marcelin recept na Pařížské kostky. Jakmile dodělá svoje nové webové stránky, dá vám odkaz a já tento recept smáznu. Tak tady ho máte:-))))*********************************************************************************************************************
NA TĚSTO:
Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme.

2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
½ sklenky oleje,
1 sklenka vlažného mléka,
2-3 polévkové lžíce kakaa,
1 celý prášek do pečiva,
3 celá vejce.

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM:
2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %),
2 čokoládky ledové kaštany.

NA POSYPÁNÍ:
1 čokoládku MARGOT.

Postup přípravy

Děkuji Marcele K. (Kikina1) ID 13589 za svolení, vložit recept***********************************************************************************************************


Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!

Skladujeme v lednici.
DOBROU CHUŤ:-))


POZNÁMKA:
Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/

Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený.
Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj:
1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent!
2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!)
3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mirmich 28. 4. 2014, 8:53
Já tedy měla krém v ledničce 3 hodiny a úplně v pohodě, houstl už tam, takže jsem věděla, že jej vyšlehám v pohodě. Moc povedená buchtička (Y)
tede25 16. 3. 2014, 10:57
dobrý den, peču často jako dort, je to výborné. Co se týká krému- nikdy jsem šlehačku nevařila, jen jsem v ní nechala rozpustit čokoládu a vypnula, nechala vychladit přes noc a vyšlehala. Vždy bez ztužovače a vždy bez problémů. POdle mě je základ mít vysokoprocentní šlehačku, 33% a výš. Mám osvědčenou od Olmy a , tuším, že i Kunín dělá dokonce 40%.tak ať se podaří :-)
P.A.V.L.A 16. 3. 2014, 10:38
(Y) (Y) (Y)
laskonka333 16. 3. 2014, 9:53
(Y) (Y) (Y)
laada 28. 6. 2013, 22:00
Luxusni (Y) navsteva po ochutnani neverila, ze je to domaci vyroba [A]
jeremy 7. 5. 2013, 13:00
(clamp) (clamp) (clamp)
JudyKate 14. 10. 2012, 19:38
nejdříve jsem měla strach že se mi paříž nepovede ale povedla tohle je nejoblíbenější zákusek mých návštěv moc děkuji že jste se o něj podělila je famoooozní (Y) (Y) (Y) (Y)
hankaa3 30. 4. 2012, 15:36
Díky za recept krém je l u x u s n í (Y) (Y) (Y)
Holy50 22. 5. 2011, 19:51
Bubáčku,tak jsem je konečně udělala....chystala jsem se na ně už přes rok :-) a jsou fakt mňam mňam....takže budou u nás dost často :-) Díky za zajištění receptu!!!
žoužala 20. 2. 2011, 23:03
vypadá skvěle (Y) (Y) (clamp) (clamp) to musí být dobrůtka určitě vyzkouším chci se zeptat jestli se musí dát ty kaštany nebo čokoláda na vaření jaký je v tom rozdíl máte s tím zkušenost??? (L) (hello) (hello) (hello)
Kornelie 23. 4. 2011, 13:44
@žoužala Raduško dnes jsem dělala opět a včera když jsem si připravovala šlehajdu tak jsem tam dala jak kaštany tak i čokoádu na vaření a výborné a navíc já strouhám někdy i nahoru čokoládu tak i kaštany -pro ty mé mlsné jazyky co mám doma a kolem sebe ,-) Holky všem krásné Velikonoce (velikonoce16) (velikonoce7)
bububububu 24. 2. 2011, 16:21
@žoužala :^) tak to nevím, já dělala jen z kaštanů :-$
Kornelie 17. 2. 2011, 19:53
Ahoj holky tak šlehajdu mám v lednici asi od 17hod a zitra peču, přemýšlím zda dát po krém banány anebo marmošku? ,-) ,-) ,-) ,-)poradte co je lepší (L)a držte palečky at se povede (F) (F) (F)
bububububu 20. 2. 2011, 20:00
@Kornelie :-$ za mě marmeládu, tu mám v takových věcech ráda, pěkně o okyselí, s banánem by to bylo moc sladké (L)
Pepulka 17. 2. 2011, 20:04
@Kornelie Tak ja bych dala banany nebude to takovy suchý.. (Y) (Y) (Y)
Kornelie 18. 2. 2011, 10:47
@Pepulka Janičko děkujiiiiiiiii (L) (L)
Kornelie 18. 2. 2011, 12:41
@Kornelie Tak ho mám holky v ledničce, vše se povedlo skvěle jen krém jsem udělala z dvojité dávky ,-) a musím říct chutná užasně :-p :-p :-p a pod krém jsem dala banány :-p mockrát vám děkuji za seuper recept a každopádně ho ukládám do velmi oblíbených (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)Krásný víkend všech kuchtičky (hello)
Kornelie 18. 2. 2011, 22:41
@Kornelie Holky tak musím říct že byl užasný a všichni velmi chválili a chtěli recept-měla jsem ho čerstvě v hlavě take přeně do puntíku předán dále.Mockrát děkuji kornel (L)
SONULKA 31. 1. 2010, 19:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Atuna 31. 1. 2010, 19:47
Dnes jsem pekla |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)výýýýýýbornééééé (zajic) (zajic) (zajic)už neníííííí :-) :-) :-) (L) (L) (L)
hankaniki 19. 9. 2009, 10:37
Dobrý den Jani, tenhle recept je u nás hodně oblíbený |:o) |:o) |:o) Zatím se mi vždycky povedly skvěle a všem moc chutnají. Chci se zeptat, jestli už jste zkoušela vařit ten krém z trvanlivé šlehačky na šlehání. Podle mě v tom asi není rozdíl, ale ptám se pro jistotu. Má obsah tuku 31 %. Moc děkuji za odpověď Hanka (L) (L) (L)
bububububu 22. 9. 2009, 11:29
@hankaniki :-S já se omlouvám, ale asi odpovídám pozdě, ale přece. Zkoušela jsme jednou ten krém a dělala jsme ho z 31% šlehačky a opravdu nechala tak jak je v návodu do druhého dne a až na ten druhý den šlehala a povedl se |:o) |:o) |:o)
hankaniki 22. 9. 2009, 18:49
@bububububu Moc dekuji za odpoved (L) (L) (L) Pozde jeste neni :-) :-) :-), ja jsem se ptala s predstihem. Buchtu teprve budu pect. Tak snad dopadne jako vzdycky. Jeste jednou dik |:o) |:o) |:o)
venda kudelova 9. 8. 2009, 13:11
Jani jsou super už jsem dělala několikrát,pokaždé jsem dělala šlehačku přes noc,ale dnas ji mám svařenou od rána a v lednici asi od 9.30 kdy asi mohu šlehat. *-) *-)Děkuji za radu Venda ^o) ^o) (Y) (clamp) (L) ;-) (C)
bububububu 10. 8. 2009, 12:26
@venda kudelova :-$ no píšu pozdě :-S já teda nevím, ale tohle bych neriskovala. Pokud to není přes noc, tak se ve většině případů nepodařila :-S
wanilka30 15. 11. 2008, 16:01
Už se chladí........... (Y) (Y) (Y) Nějak se nemůžeme dočkat.......... ;-) ;-) ;-)
wanilka30 15. 11. 2008, 17:36
@wanilka30 ježíš, to je ale dobrota............... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Ketty12 4. 11. 2008, 10:30
(Y) Moc také děkujíííííííí je výborný, mohu vás poprosit o radu :-$ :-$ nevím jinak do jaké rubriky se píše když na mimibazaru chcete radu :'( :'( a tak vás moc prosím, koupila sem si v plusu kakaovo jahodovou pomazánku a zapoměla sem že ji mám ve špajzu a je prošlá už 9 měsíců, :-o to znamená že měla lhůtu jen do 3. 2. tohoto roku.. mám ji vyhodit radši, nebo se dá použít , je stále originál zabalená.. děkuji mocinky všem za radu, zdravím vás Zdena a přeji všem pěkný den (L) (L)
bububububu 4. 11. 2008, 12:04
@Ketty12 *-) oo tak to nevím, ale zeptejte se tady http://www.mimibazar.cz/diskuse.php?forum=960 (L)
pitejko 3. 11. 2008, 23:22
Tento recept jsem již dělala několikrát,a vždy s velikým úspěchem.Mockrát za něj děkuji (Y) (Y)
JM123 1. 11. 2008, 8:10
Dobrý den, děkuji za výrobný receptík. (Y) Mají obrovský úspěch (clamp) (clamp) (clamp). Piškot peču na klasickém plechu, takže krém dělám ze 4 šlehaček a 4 kaštanu :-) :-) :-).
Alata 4. 10. 2008, 19:48
Dnes jsem recept dělala ke přivítání občánků , kdy sme měli na sváteční oěd pozvané prarodičea slavil velký ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)úspěch moc děkuji za vynikající receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (child8) (child8) (child8) (child8) (child8) (child8) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie