(recept
si oblíbilo 464 návštěvníků)
Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589
Potřebné ingredience
Tak mám svolení, vložit sem prozatím Marcelin recept na Pařížské kostky. Jakmile dodělá svoje nové webové stránky, dá vám odkaz a já tento recept smáznu. Tak tady ho máte:-))))*********************************************************************************************************************
NA TĚSTO:
Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme.
2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
½ sklenky oleje,
1 sklenka vlažného mléka,
2-3 polévkové lžíce kakaa,
1 celý prášek do pečiva,
3 celá vejce.
NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM:
2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %),
2 čokoládky ledové kaštany.
NA POSYPÁNÍ:
1 čokoládku MARGOT.
Postup přípravy
Děkuji Marcele K. (Kikina1) ID 13589 za svolení, vložit recept***********************************************************************************************************
Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.
Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!
Skladujeme v lednici.
DOBROU CHUŤ:-))
POZNÁMKA:
Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/
Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený.
Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj:
1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent!
2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!)
3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň!
Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.
Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!
Skladujeme v lednici.
DOBROU CHUŤ:-))
POZNÁMKA:
Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/
Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený.
Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj:
1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent!
2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!)
3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirmich
(upraveno)
28. 4. 2014, 8:53
Já tedy měla krém v ledničce 3 hodiny a úplně v pohodě, houstl už tam, takže jsem věděla, že jej vyšlehám v pohodě. Moc povedená buchtička
tede25
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:57
dobrý den, peču často jako dort, je to výborné. Co se týká krému- nikdy jsem šlehačku nevařila, jen jsem v ní nechala rozpustit čokoládu a vypnula, nechala vychladit přes noc a vyšlehala. Vždy bez ztužovače a vždy bez problémů. POdle mě je základ mít vysokoprocentní šlehačku, 33% a výš. Mám osvědčenou od Olmy a , tuším, že i Kunín dělá dokonce 40%.tak ať se podaří
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:38
laskonka333
(upraveno)
16. 3. 2014, 9:53
laada
(upraveno)
28. 6. 2013, 22:00
Luxusni navsteva po ochutnani neverila, ze je to domaci vyroba
jeremy
(upraveno)
7. 5. 2013, 13:00
JudyKate
(upraveno)
14. 10. 2012, 19:38
nejdříve jsem měla strach že se mi paříž nepovede ale povedla tohle je nejoblíbenější zákusek mých návštěv moc děkuji že jste se o něj podělila je famoooozní
hankaa3
(upraveno)
30. 4. 2012, 15:36
Díky za recept krém je l u x u s n í
Holy50
(upraveno)
22. 5. 2011, 19:51
Bubáčku,tak jsem je konečně udělala....chystala jsem se na ně už přes rok a jsou fakt mňam mňam....takže budou u nás dost často Díky za zajištění receptu!!!
žoužala
(upraveno)
20. 2. 2011, 23:03
vypadá skvěle to musí být dobrůtka určitě vyzkouším chci se zeptat jestli se musí dát ty kaštany nebo čokoláda na vaření jaký je v tom rozdíl máte s tím zkušenost???
Kornelie
(upraveno)
23. 4. 2011, 13:44
@žoužala
Raduško dnes jsem dělala opět a včera když jsem si připravovala šlehajdu tak jsem tam dala jak kaštany tak i čokoádu na vaření a výborné a navíc já strouhám někdy i nahoru čokoládu tak i kaštany -pro ty mé mlsné jazyky co mám doma a kolem sebe Holky všem krásné Velikonoce
bububububu
(upraveno)
24. 2. 2011, 16:21
@žoužala
tak to nevím, já dělala jen z kaštanů
Kornelie
(upraveno)
17. 2. 2011, 19:53
Ahoj holky tak šlehajdu mám v lednici asi od 17hod a zitra peču, přemýšlím zda dát po krém banány anebo marmošku? poradte co je lepší a držte palečky at se povede
bububububu
(upraveno)
20. 2. 2011, 20:00
@Kornelie
za mě marmeládu, tu mám v takových věcech ráda, pěkně o okyselí, s banánem by to bylo moc sladké
Pepulka
(upraveno)
17. 2. 2011, 20:04
@Kornelie
Tak ja bych dala banany nebude to takovy suchý..
Kornelie
(upraveno)
18. 2. 2011, 10:47
@Pepulka
Janičko děkujiiiiiiiii
Kornelie
(upraveno)
18. 2. 2011, 12:41
@Kornelie
Tak ho mám holky v ledničce, vše se povedlo skvěle jen krém jsem udělala z dvojité dávky a musím říct chutná užasně a pod krém jsem dala banány mockrát vám děkuji za seuper recept a každopádně ho ukládám do velmi oblíbených Krásný víkend všech kuchtičky
Kornelie
(upraveno)
18. 2. 2011, 22:41
@Kornelie
Holky tak musím říct že byl užasný a všichni velmi chválili a chtěli recept-měla jsem ho čerstvě v hlavě take přeně do puntíku předán dále.Mockrát děkuji kornel
SONULKA
(upraveno)
31. 1. 2010, 19:55
Atuna
(upraveno)
31. 1. 2010, 19:47
Dnes jsem pekla výýýýýýbornééééé už neníííííí
hankaniki
(upraveno)
19. 9. 2009, 10:37
Dobrý den Jani, tenhle recept je u nás hodně oblíbený Zatím se mi vždycky povedly skvěle a všem moc chutnají. Chci se zeptat, jestli už jste zkoušela vařit ten krém z trvanlivé šlehačky na šlehání. Podle mě v tom asi není rozdíl, ale ptám se pro jistotu. Má obsah tuku 31 %. Moc děkuji za odpověď Hanka
bububububu
(upraveno)
22. 9. 2009, 11:29
@hankaniki
já se omlouvám, ale asi odpovídám pozdě, ale přece. Zkoušela jsme jednou ten krém a dělala jsme ho z 31% šlehačky a opravdu nechala tak jak je v návodu do druhého dne a až na ten druhý den šlehala a povedl se
hankaniki
(upraveno)
22. 9. 2009, 18:49
@bububububu
Moc dekuji za odpoved Pozde jeste neni , ja jsem se ptala s predstihem. Buchtu teprve budu pect. Tak snad dopadne jako vzdycky. Jeste jednou dik
venda kudelova
(upraveno)
9. 8. 2009, 13:11
Jani jsou super už jsem dělala několikrát,pokaždé jsem dělala šlehačku přes noc,ale dnas ji mám svařenou od rána a v lednici asi od 9.30 kdy asi mohu šlehat. Děkuji za radu Venda
bububububu
(upraveno)
10. 8. 2009, 12:26
@venda kudelova
no píšu pozdě já teda nevím, ale tohle bych neriskovala. Pokud to není přes noc, tak se ve většině případů nepodařila
wanilka30
(upraveno)
15. 11. 2008, 16:01
Už se chladí........... Nějak se nemůžeme dočkat..........
wanilka30
(upraveno)
15. 11. 2008, 17:36
@wanilka30
ježíš, to je ale dobrota...............
Ketty12
(upraveno)
4. 11. 2008, 10:30
Moc také děkujíííííííí je výborný, mohu vás poprosit o radu nevím jinak do jaké rubriky se píše když na mimibazaru chcete radu a tak vás moc prosím, koupila sem si v plusu kakaovo jahodovou pomazánku a zapoměla sem že ji mám ve špajzu a je prošlá už 9 měsíců, to znamená že měla lhůtu jen do 3. 2. tohoto roku.. mám ji vyhodit radši, nebo se dá použít , je stále originál zabalená.. děkuji mocinky všem za radu, zdravím vás Zdena a přeji všem pěkný den
bububububu
(upraveno)
4. 11. 2008, 12:04
@Ketty12
oo tak to nevím, ale zeptejte se tady http://www.mimibazar.cz/diskuse.php?forum=960
pitejko
(upraveno)
3. 11. 2008, 23:22
Tento recept jsem již dělala několikrát,a vždy s velikým úspěchem.Mockrát za něj děkuji
JM123
(upraveno)
1. 11. 2008, 8:10
Dobrý den, děkuji za výrobný receptík. Mají obrovský úspěch . Piškot peču na klasickém plechu, takže krém dělám ze 4 šlehaček a 4 kaštanu .
Alata
(upraveno)
4. 10. 2008, 19:48
Dnes jsem recept dělala ke přivítání občánků , kdy sme měli na sváteční oěd pozvané prarodičea slavil velký úspěch moc děkuji za vynikající receptík