(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Slavnostní kuře se švestkami

Potřebné ingredience
pro 2 osoby - kuře - rozporcované, já jsem měla 2 stehna * 1 cibule * mletá paprika * 1 celá skořice * 2 bobkové listy * 50 g loupaných mandlí * 50 g černých oliv * 50 g medu (2 lžíce) * 100 ml bílého vína * 200 ml kuřecího vývaru z kostky * pomerančová šťáva a kůra (z 1/2 pomeranče) * sůl * 70 g sušených švestek
Postup přípravy
Do pekáče dáme cibuli, kuře, posypeme je paprikou, dále skořici, bobkové listy, mandle, olivy, med (polijeme i kuře), pomerančovou šťávu a kůru (tu jsem vynechala a myslím, že to nevadilo), víno a vývar, osolíme, přikryjeme a dáme péct na 225 stupňů. po 20 minutách odkryjeme, přidáme švestky a dopékáme odkryté cca 20 minut.
podáváme s rýží.
Je to myslím jídlo jednoznačně vhodné na nějaké oslavy, určitě se s ním vytáhnete:-))
v původním receptu (časopis Katka) je psáno, že je to jídlo vhodné pro diabetiky.
podáváme s rýží.
Je to myslím jídlo jednoznačně vhodné na nějaké oslavy, určitě se s ním vytáhnete:-))
v původním receptu (časopis Katka) je psáno, že je to jídlo vhodné pro diabetiky.

nachystané do trouby

hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé