Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Pudinkoví šneci

0.0
Pudinkoví šneci

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 vejce, 2 lžíce másla, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 1 žloutek, 1 vejce na potření, 100 g nasekaných mandlí, máslo na vymazání plechu, cukr na posypání

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, cukru, kypřícího prášku do pečiva, změklého másla, jednoho vejce a trochy vody vypracujeme vláčné těsto, které necháme v ledničce cca 1 hodinu odpočinout.
Pudink připravíme podle návodu na obalu (jen dáváme menší množství mléka, aby byl pudink hustější), necháme za občasného promíchání zchladnout a potom do něj vmícháme žloutek. Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, který potřeme připraveným pudinkem a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu potřeného trochou oleje a dáme do ledničky na hodinu tuhnout.
Válec vybalíme z alobalu a ostrým nožem krájíme asi 2cm silné plátky, kterými poklademe vymazaný plech nebo dáme na pečící papír. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a pečeme při 180°C cca 15-20 minut. Vychladlé šneky pocukrujeme.

Napište, jestli vám chutnalo.
Fotku dodám.

fotečka nahoře je od paní Moniky ID11818 a fotečka dole od paní Heleny ID 16766, které vyzkoušely můj recept. Moc Vám oběma děkuji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 21. 1. 2016, 12:23
tak já tento recept vychvalovat nemůžu,upekla jsem je až včera večer,dcera hned ochutnala a že nejsou dobré,že jsem je zkazila +o(dnes se na oběd stavila starší (X) ochutnala a že je to.......ani nebudu psát,škoda práce a surovin,příště se vrátím ke kynutému těstu
ppamelinka 22. 11. 2011, 11:29
Dobrý den Jani!Včera jsem dělala vaše šneky a jsou opravdu výborné !Jen příště musím udělat s dvojté dávky ,neboť moji 3 (Z) měli málo ,-) !Přidala jsem tam teda taky jablíčka jak psala paní Monika !Určitě nepeču naposledy a děkuji za výborný recept (L) !Pavla
zdenka54 11. 2. 2009, 13:58
Jani,nevyteče ten pudink?já kupovaný miluju,ale zkoušela jsem je 2x doma(podle jiného receptu) a všechen mi vytekl,chtěla bych zkusit ty Vaše,možná s tím žloutkem to bude lepší (L)
jafo 13. 2. 2009, 17:36
@zdenka54 Dobrý den Zdeni, já si myslím, že u tohoto receptu se nemusíte bát, že by Vám pudink vytekl. Mě se to nikdy nestalo a i podle zkušeností jiných maminek, které mi sem píšou vzkazy si myslím, že se jim šneci povedli na výbornou. Vyzkoušejte a napište, jak to dopadlo. Hodně úspěchů při pečení ... Jana :-)
helca73 10. 2. 2009, 23:14
dneska jsem dopekla šneci na zítra k snídani (H),já to nevydržela a 1 i ochutnala ;-).jsou teda (zajic),díky za recept (Y).fotku jaké jsem to upekla jsem vložila do mmb-vyzkoušené recepty z mmb (H)
jafo 13. 2. 2009, 17:29
@helca73 Helenko, moc Vám děkuji za milý komentář a jsem opravdu ráda, že Vám chutnalo. Doufám, že se nebudete zlobit, že jsem použila Vaši fotečku ke svému receptu. Já jsem šneky už dlouho nepekla, tudíž jsem k receptu fotku dlužila už dlouho, ale takhle je to lepší pro ostatní maminky, když budou mít představu, jak šneci vypadají. Máte je moc krásné. Ještě jednou díky, Jana (clamp) (C)
Monilein 3. 4. 2008, 17:38
Dobrý den Jani,tak jsem dnes dělala mňamku podle vašeho receptu (L)a fakt je to moc dobré.Jen jsem ještě přidala nastrouhaná jablka do toho pudinku a skořicový cukr a myslím,že jsem tím taky nic nepokazila.Váš receptík je fakt dobrý (clamp) (clamp) (clamp)jen jsem nečekala,že tak naběhnou,příště jim nechám kolem sebe na plechu více místečka.Teď si uvaříme (C) a doufám,že něco zůstane pro zítřejší návštěvu :-D :-D :-D kdyžtak koukněte ke mě do fotek,dám si je tam
jafo 13. 2. 2009, 17:32
@Monilein Moniko, udělala jste mi velikou radost svým komentářem. Doufám, že se nebudete zlobit, že jsem ke svému receptu použila Vaši fotečku. Já jsem šneky už dlouho nepekla a přeci jen recept s fotkou pro představu je mnohem lepší. Ještě jednou tedy veliký dík. (F) (Y) Jana
Monilein 30. 3. 2009, 19:31
@jafo (L) (L) (L) nevadí,jsem ráda,že vám moje fotečka dobře poslouží,i když nejsou úplně ukázkoví,to bylo poprvé ;-) ;-) ;-)
andílek pavla 29. 1. 2007, 19:06
Jani, tak snad vás poštěší i druhý komentář (tudledudle). Odpoledne jsem se do nich pustila a na už je máme snězené. My s malým milujem ty kupované šneky s pudinkem a rozinkama, ale bohužel na vesnici nejsou k sehnání, takže jsem za tento receptík vděčná :-$ :-$ :-$.
jafo 30. 1. 2007, 0:30
@andílek pavla Pavlínko, jsem moc ráda, jestli jsem vám kápla do noty s mým receptem. To víte, že chvála potěší a milý komentář také. (L) Jana
macinna 29. 1. 2007, 11:30
O víkendu jsem pekla tuhle mňamku,jsou fakt výýýborní!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) Děkuji za super recept (Y),Marcela (F)
jafo (upraveno) 30. 1. 2007, 0:32
@macinna Marcelko, moc děkuji za pochvalu. U nás je to taky oblíbená pochoutka a je to zas něco trochu jiného, než běžná buchta. Šneky dělám hlavně při nějakých oslavách - krásně vypadají a moc moc chutnají. Jana :-) Mám z vašeho komentáře opravdu velikou radost ... napsala jste mi první komentář k mým vloženým receptům. Pár lidiček si mé recepty sice přidalo do oblíbených, ale ještě nikdo před vámi mi nenapsal žádný komentář, že by podle mého receptu vařil nebo pekl. Tak opravdu veliký dík za něj.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie