Svíčková z jakéhokoliv masa - jak máme rádi my :-)
Potřebné ingredience
Maso - já dneska použila vepř.krkovičku (dělám i z krůtího, co je po ruce), 2 cibule, mraženou zeleninu pod svíčkovou, 1 lžíce plnotučné hořtice, 1 zakys.smetana, 1šlehačka ke šlehání,hladká a polohrubá mouka, slaninka, mléko, masox, vegeta, koření -divočina, celý pepř, bobkový list, olej
Postup přípravy
Zalila jsem vývarem, ale když nemáte, nevadí, můžete vodou, dochutit masoxem či vegetou, jak jste zvyklí. Dusíme do měkka. Maso jsem si vytáhla, naporcovala a dala zvlášť do mísy i s částí šťávičky.
V hrnci, kde nám zůstala zelenina, vyberu pepř a bobkový list a rozmixuju. Dám znovu vařit, dolijeme množství mlékem (já dneska použila asi 1,5l), popř.dochutíme kořením. Tady už pracuju metličkou - dát jednu lžíci plnot.hořtice, když je omáčka přivedena do varu, zakvrlám moukou rozmíchanou v mléce - používám hladkou i polohrubou - půl na půl.
Mouka by se měla provařit min.10min za stálého míchání. Těsně před dokončením přidám zakysanou smetanu a šlehačku na šlehání - to vše zjemní a dochutí.
A už nezbývá než dodat Dobrou chuť!!! :-)
Cibulový základ se slaninou (můžete maso prošpikovat.....mě se dneska nechtělo .-) )
Maso orestujeme z obou stran
přidána zelenina
bobkový list a pepř........šup tam s ním
koření divočina
voda nebo vývar
naporcováno a odloženo....
rozmixováno - nezapomeňte vytáhnout bobkový list a pepř
přidáno mléko a teď ještě hořtice
mouka s mlékem připravená na zahuštění
zakysaná smetana a šlehačka připravené do finiše :-)
nezbývá než popřát DOBROU CHUŤ!!!!!
..... no a já jdu pomýt tu haldu nádobí :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé