Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Svíčková z jakéhokoliv masa - jak máme rádi my :-)

0.0
Svíčková z jakéhokoliv masa - jak máme rádi my :-)

Potřebné ingredience

Maso - já dneska použila vepř.krkovičku (dělám i z krůtího, co je po ruce), 2 cibule, mraženou zeleninu pod svíčkovou, 1 lžíce plnotučné hořtice, 1 zakys.smetana, 1šlehačka ke šlehání,hladká a polohrubá mouka, slaninka, mléko, masox, vegeta, koření -divočina, celý pepř, bobkový list, olej

Postup přípravy

Na oleji si osmáhneme na kostičky nakrájenou cibulku, já dneska přidala slaninu (anglickou) do základu......jinak prošpikuju masíčko. Na cibulovém základě zprudka osmáhneme ze všech stran maso, když máme hotovo, přidávám kořenovou zeleninu - mraženou- mrkev, celer, petržel. Krítce osmáhneme, pak přidám kuličky pepře a bobkový list, nakonec koření divočina.

Zalila jsem vývarem, ale když nemáte, nevadí, můžete vodou, dochutit masoxem či vegetou, jak jste zvyklí. Dusíme do měkka. Maso jsem si vytáhla, naporcovala a dala zvlášť do mísy i s částí šťávičky.

V hrnci, kde nám zůstala zelenina, vyberu pepř a bobkový list a rozmixuju. Dám znovu vařit, dolijeme množství mlékem (já dneska použila asi 1,5l), popř.dochutíme kořením. Tady už pracuju metličkou - dát jednu lžíci plnot.hořtice, když je omáčka přivedena do varu, zakvrlám moukou rozmíchanou v mléce - používám hladkou i polohrubou - půl na půl.
Mouka by se měla provařit min.10min za stálého míchání. Těsně před dokončením přidám zakysanou smetanu a šlehačku na šlehání - to vše zjemní a dochutí.

A už nezbývá než dodat Dobrou chuť!!! :-)

Cibulový základ se slaninou (můžete maso prošpikovat.....mě se dneska nechtělo .-) )

Maso orestujeme z obou stran

přidána zelenina

bobkový list a pepř........šup tam s ním

koření divočina

voda nebo vývar

naporcováno a odloženo....

rozmixováno - nezapomeňte vytáhnout bobkový list a pepř

přidáno mléko a teď ještě hořtice

mouka s mlékem připravená na zahuštění

zakysaná smetana a šlehačka připravené do finiše :-)

nezbývá než popřát DOBROU CHUŤ!!!!!

..... no a já jdu pomýt tu haldu nádobí :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

idina 5. 11. 2008, 12:11
(Y)také dělávám tuto svíčkovou z jakéhokoliv masa.Je to dobrota. (clamp) (clamp) (flower)
Dermajetics 5. 11. 2008, 13:10
@idina Manžel si nejvíc pochutná na omáčce...té musí být opravdu hodně :-) (L)
Bubalka 2. 11. 2008, 13:49
Dělám ji stejně, tedy bez mouky, tu tam nedávám vůbec, změní to chuť....ale mám ji oranžovou, dávám více mrkve....je výborná...
Dermajetics 3. 11. 2008, 8:01
@Bubalka Blani máte pravdu, záleží na poměru zeleniny, spíše mrkve a ta dělá tu barvičku. (hello)
Filďa 2. 11. 2008, 13:33
:^) no to vypadá chutně (jidlo) (clamp) s tou zakysankou a kořením to může být dobré,někdy vyzkouším svíčkovou podle vás :-$ Já mám v receptech svíčkovou ze zeleninovou směsí Halali(koření k tomu už nepoužívám,směs je kořeněná) a většinou dělávám z králíka :-$(babička nás zásobuje ;-) ) jinak já můžu jakékoliv omáčky (jidlo) jsem omáčková ;-) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (hello)
Dermajetics 2. 11. 2008, 13:43
@Filďa Nadi já zas vyzkouším tu Vaši, hodně jsem o té z Halali slyšela, ale nedělala.....Tenhle ten recept mám po mamce, děláme ho odjakživa :-) Tak až budete dělat,písněte jak chutnalo (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie