(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
pečený "párek v rohlíku"
Potřebné ingredience
jemné párky bez pevné slupky nebo telecí párky či točený salám rozkrojené na podélné čtvrtky (úzké tyčky) ***
listové těsto ***
kečup nebo hořčice
Postup přípravy
nevím, do jaké kategorie to zařadit... a protože to není nic extra zdravého (o to víc to naše drobotina miluje :-/// ), tak jsem nakonec zvolila chuťovky.... jako občasný prohřešek, třeba místo večeře....
těsto se rozválí a nakrájí na obdélníčky (podle velikosti párku). trochu se potřou kečupem nebo hořčicí, zabalí se do něj párek a upeče ve vyhřáté troubě dozlatova. (mašluji "majolkově", jak popisuju u kynutých šneků se zelím, nebo jenom vodou s mlékem)
jde to i s rohlíkama místo těsta - podélně se rozkrojí, vydlabe vnitřek (s tím naše holčičky rády pomáhají), pak kečup nebo hořčice dovnitř, přiklopit, zabalit do alobalu a dát zapéct. To si pamatuju z dětství, když třeba vařil večeři táta.... zbožňovali jsme to :-)))
NESERVÍROVAT HNED! Je třeba to nechat chvíli zavadnout, protože párek uvnitř je horký a pára kolem něho by mohla zvlášť malé jedlíky opařit!!!! Raději to po vyndání z trouby propíchnu na pár místech (variantu lístkové těsto) nebo porozbalím alobal (u rohlíků) a nechám aspoň 5min odpočinout
těsto se rozválí a nakrájí na obdélníčky (podle velikosti párku). trochu se potřou kečupem nebo hořčicí, zabalí se do něj párek a upeče ve vyhřáté troubě dozlatova. (mašluji "majolkově", jak popisuju u kynutých šneků se zelím, nebo jenom vodou s mlékem)
jde to i s rohlíkama místo těsta - podélně se rozkrojí, vydlabe vnitřek (s tím naše holčičky rády pomáhají), pak kečup nebo hořčice dovnitř, přiklopit, zabalit do alobalu a dát zapéct. To si pamatuju z dětství, když třeba vařil večeři táta.... zbožňovali jsme to :-)))
NESERVÍROVAT HNED! Je třeba to nechat chvíli zavadnout, protože párek uvnitř je horký a pára kolem něho by mohla zvlášť malé jedlíky opařit!!!! Raději to po vyndání z trouby propíchnu na pár místech (variantu lístkové těsto) nebo porozbalím alobal (u rohlíků) a nechám aspoň 5min odpočinout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé