Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

"Lasagne" bez Lasagní aneb maso pro lenochy

0.0
"Lasagne" bez Lasagní aneb maso pro lenochy

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa mix, 3 starší housky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, mléko, 1 velká kapusta

Postup přípravy

Housky pokrájíme na kostky a zalijeme trochou mléka tak, aby šly "rozňahnat na řidší kaši". Vmícháme pokrájenou cibulku a nasekaný česnek, mleté maso, vejce a osolíme. Vše pořádně promícháme a necháme chvíli odležet. Kapustu rozebereme na listy a asi 5 minut v osolené vodě povaříme. Scedíme. Pekáček ničím nevymazáváme. Na dno dáme třetinu listů kapusty, na ně rozložíme polovinu masa, přikryjeme další polovinou listů, rozetřeme zbytek masa a vše důkladně zakryjeme zbytkem kapusty. Podlijeme asi 3 dcl vody a dáme péct. Peče se asi hodinu při 220 °C, ideální přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie