Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Perníková chaloupka ( jak jinak než hýřící barvami) :o)

0.0
Perníková chaloupka ( jak jinak než hýřící barvami) :o)

Potřebné ingredience

500gr. hladké mouky 150gr. cukr moučka 100g tekutého medu 50g rozpuštěného másla 3 vejce 1 lžička kakaa půl prášku do perníku 1 vejce na potření Poleva: 1 bílek, 120g cukru moučky ( podle potřeby i víc ať je to dost husté a nestéká) nemusíme přesívat a trošku citronové šťávy, potravinářské barvivo, popřípadě barevné tubičky od OETKERA!!!!!!

Postup přípravy

Suroviny smícháme a vvypracujeme těsto, které dobře prohněteme a necháme do druhého dne uležet. Potom vykrojíme potřebné díly chaloupky, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na asi 170 stupňů cca 20 minut.
Vychlazené díly chaloupky zdobíme polevou, kterou si obarvíme sypkými potravinářskými barvami (Kovandovi) na střechu. okýnka, dveře a okraje chaloupky sypeme různými kuličkami, ozdůbkami dle fantazie :o)
Necháme polevu zaschnout a nakonec pospojujeme a polepíme zbytkem husté bílé polevy, v případě potřeby můžeme stěny "zabezpečit" sklenicema, nebo něčím co nám bude chaloupku držet pohromadě než poleva zaschne o co se prostě můžou stěny opřít. Když nepomůže ani to a my nechceme ztratit nervy, prostě to pospojujeme propícháním jednotlivých dílů párátkama :o)
Střechu nahoře slepíme a ozdobíme lentilkama.
Stromeček je udělán tak, že jsem slepila dva perníčky k sobě mezi ně dala špejli, potom nabarvila a zapíchla do těsta pod chaloupkou :o) Stejně i sněhuláka, ten má ale v sobě zapíchnuté párátko.
Na menší plochy jsem teď vyzkoušela cukrové písmo ( tubičky) od Oetkera a je výborné, k nerozeznání od běžné polevy. Třeba kloboučky a rukavice sněhuláčků dělám těmito tubičkami :o)
POZOR!!!!!!!! minulý rok jsem měla tubičky barevné z Lidlu a to je něco otřesného ( nechutné, neschne to) prostě děs a běs :o(

Takže přeju hodně zdaru při pečení a hlavně mysleta na rozzářená očka Vašich prcků :o)

Krásné vánoce Markéta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

muchlanek 29. 11. 2008, 16:51
Pěkňoučká (Y) (clamp) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie