Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

VÍDEŇSKÉ NUDLE po prababičce

0.0
VÍDEŇSKÉ NUDLE po prababičce

Potřebné ingredience

balíček těstovin ("sekané potrubí", mušličky, kudrnaté flíčky...) ***
hrst krupice ***
olej ***
sůl ***

Postup přípravy

Jak jsem slíbila, vkládám ještě ty nudle - jsou to neskutečně jednoduché těstoviny, které se prý naučila prababička na zkušené ve Vídní (odtud název). Jako děti jsme je milovaly a naše se taky oblizují (i když je to spíš syté než zdravé :-(((

Uvaříme těstoviny ve slané vodě do skoroměkka - nejlepší jsou trochu vzdušné tvary, ať se to pak moc neslepí. Neslévat!
Mezitím na oleji osmahneme krupici jako na jíšku. Když začíná zlátnout, nasypeme tam těstoviny včetně asi dvou naběraček jejich vody. Pořádně mícháme, aby se všude nalepila krupicová jíška, podle chuti můžeme trochu přisolit.
Voda se rychle odpařuje, v případě potřeby přidáváme - cílem je, aby krupicová jíška nechroupala mezi zubama. Když je to hotové, necháme vodu odpařit a servírujeme: těstoviny jsou obalené krupičkou, žádná voda nebo omáčka kolem není.
Podává se to s kyselou okurkou, houbičkama apod., nebo ideálně se zeleninovým salátem (např rajským), ať se do těla dostane aspoň nějaký ten vitamín :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 12. 1. 2010, 14:12
Petro, dneska jsem si je udělala k obědu a (clamp). Úžasná rychlovka, výborná chuť. Když jsem je měla skoro hotové, prolisovala jsem do pánve stroužek česneku, nechala cca ještě minutku a pak se jen při konzumaci oblizovala (pl) (Y) (clamp)!
artep 16. 1. 2010, 23:47
@mohos jo jo, taky česnek miluju... I třeba "jen tak upečený s olivovým olejem v troubě" (... namazat na chlebík, změklý, úúúžasný... no bomba) ... takže proč ne v nudlích (pl) (K) (doktorka Cajthamlová by asi nejásala, ale když ono je to taaaak dobré ;-))
Luníček 15. 6. 2009, 12:43
vypadá tu úžasně ,ale nešlo by to také na sladko? *-)
artep 16. 6. 2009, 23:32
@Luníček možná ano, zkuste vyzkoušet - my to nezkoušeli, protože u nás na sladko nudle nejedou... asi geny, nebo rodinný zvyk, já jako malá znala sladké nudle jen ze školy a taky mi moc nejely... ani škubánky se u nás sladké nikdy nedělaly... (ale jinak jsem měla dětství poměrně sladké ;-))
Zrušený účet 15. 6. 2009, 12:35
Budou dnes k večeři, těším se (L)
artep 16. 6. 2009, 23:32
@ věřím, že zachutnají (D)
Dana 00 9. 6. 2009, 9:39
Peti, tenhle recept znám, také ho mám od babičky :-), říkali jsme tomu "nudle na krupici". Jen dávám ještě na máslo nebo olej před krupicí trochu opražit prolisovaný česnek. Měli jsme to rádi jako děti a naše děti to taky milují. (pl)
artep 15. 6. 2009, 12:07
@Dana 00 jejda to zní báječně... česnek "můžu" ve všech podobách!
alimama 27. 9. 2007, 21:56
Naše dnešní večeře.. (jidlo) Se zeleninovým salátem.. zase trošku něco jiného, protože u nás se těstoviny musí podávat minimálně třikrát do týdne.. A jedlo dokonce i DÍÍÍTĚ!!! Takže tento recept už mám na lednici. Děkuji!!! (L) (L) (L)
artep 22. 10. 2007, 1:40
@alimama jeeee, jestli tohle někde tam nahoře teď babi "slyší", tak má určitě velikánskou radost (L) A já taky, díky za pochvalu rodinného "pokladu" (PL) (PL) (PL)
artep 16. 5. 2007, 21:48
protože jsem dostala tento dotaz už podruhé, i když ne tady v komentářích, připisuju to i sem: tyhle těstoviny dělala naše babička i mamka z fleků, já to mám vyzkoušené i z mušliček, dovedu si představit mašličky a jiné "skoro-ploché" tvary. Ze "šroubků" to vyzkoušené nemám a nejsem si jistá, že by to bylo ono. Ten tvar máme sice rádi, ale děláme ho spíš s pestem. U vídeňských nudlí si myslím, že by bylo třeba mnohem víc té krupice, protože ty záhyby jich moc nabalej .... (PL)
Dobruna 2. 1. 2012, 17:23
@artep ano taky to dělám mám po od prababičky, davám široké nudlé a okurkový salát. je to vyborné. všichni to máme rádi
artep 24. 1. 2012, 22:21
@Dobruna jojo, široké nudle / fleky jsou na to nejlepší, jen je třeba to začerstva zdolat, aby to nelehlo / neztuhlo do kvádru :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie