(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vánoční medové perníčky
Potřebné ingredience
Perníčky: 90 dkg hladké mouky, 30 dkg medu, 30 dkg cukru, 20 dkg tuku (Hera), 4 vejce, 1 dkg jedlé sody, kůra z 1 citrónu, 1 lžička perníkového koření (skořice, hřebíček, nové koření, anýz)
Poleva: 1 bílek, 12-15 dkg moučkového cukru (prosát přes jemné sítko), 1 lžička octa, 1/2 lžičky Solamylu
Postup přípravy
Med, cukr, tuk rozpustit v míse ve vodní lázni, přidat vejce. Do horkého přidat jednou sodu, nechat vzkypět, přidat koření a nakonec mouku. Vznikne hladké řidší těsto, které se nechá uležet do druhého dne, do druhého dne ztuhne. Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem pomocí štětečku.
Perníky se zdobí bílkovou polevou.
Perníčky dávám změknout do krabice na balkón. Tento recept dělám už 20 let a nikdy nezklamal, peču ze dvou kil mouky ;-), Je pravda, že jiný recept jsem nezkoušela....
Perníky se zdobí bílkovou polevou.
Perníčky dávám změknout do krabice na balkón. Tento recept dělám už 20 let a nikdy nezklamal, peču ze dvou kil mouky ;-), Je pravda, že jiný recept jsem nezkoušela....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé