(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně
Potřebné ingredience
Maminky prosím Vás moc pěkně, můžete mně poradit nějaký Váš osvědčený recept na srnčí maso, četla jsem, že čím je zvěřina déle v láku naložená tím lépe. Na MMB je receptů na zvěřinů málo:-( a budu to vařit poprvé, mají přijít rodiče na večeři, tak bych ráda, něco osvědčeného, že vím se to podaří a budete do dobré. Předem moc děkuji!:-) Eva
P.S.: Potom hned vymažu, slibuji:-)
Postup přípravy
-
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pupson
(upraveno)
2. 12. 2008, 15:30
Evi klidně udělejte klasické řízky,ještě lepší je před obalením potřít česnekem.Já nejraději srnčí maso připravuji jako minutky.Např.maso na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou a obalíme v mouce.naprudko osmahneme,vyndáme,tuk slijeme a ve zbytku výpeku osmahneme špek(anglickou slaninu)na kostičky,zalijeme vodou a č.vínem,přidáme kečup,sójovku a gril.koření.Pak vrátíme maso a dusíme,dle potřeby podlévat a dochutit.Na jiné pánvi osmahneme cibuli na osminky-lze vynechat,ale s cibulkou líp chutná.Maso na talíři poléváme omáčkou a sypeme cibulí,podáváme s opékanými brambory,klidně i s rýží. Výborné je třeba srnčí "ragú":na tuku osmahneme cibuli na půlkolečka se slaninou,vyjmeme,na výpeku zprudka opečeme maso na tenoučké nudličky,okořeníme kořením divočina(ne moc),osolíme,opepříme,přidáme osmaženou cibulku se slaninou,č.víno,sl.papriku,trošku cukru a podusíme.Nakonec přidáme 4 kuličky podrceného jalovce a trochu smetany.
nahlásit

evkaD
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:32
@pupson
Dobrý večer Jiřinko, zkusila jsem podle vás udělat srnčí jako minutku akorát jsem maso potřela navíc česnekem a bylo moc výborné - nijdo nepoznal že je to ze srnky a všem to chutnalo. Moc vám děkuji za výborný recept. Eva




nahlásit
pupson
(upraveno)
3. 2. 2009, 13:28
@evkaD
Evi to mě moc těší,díky!!!!
nahlásit
pupson
(upraveno)
2. 12. 2008, 15:39
@pupson
Lovecká jehla: maso nakrájíme na tenočké plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme kečupem,celé položíme na plátek angl.slaniny a zabalíme do válečku.Někdy maso nakrájím na kostky,osolím,obalím v kečupu a zabalím do plátku slaniny.Maso napichujeme na jehlu střídavě s cibulí a plátky žampionů(lze vynechat),naskládáme do pekáčku,trochu podlijeme a upečeme.Pak vyjmeme,do výpeku přidáme bobkový list,kečup,č.víno a necháme přejít varem.Na talíři špízy poléváme omáčkou.
nahlásit

Juchanka
(upraveno)
2. 12. 2008, 13:21
a co třeba : srnčí na kostky orestovat na cibulce, přidal směs koření zvěřina, podlít červeným vínem a dusit - já to dělám velice pomalu v troubě při 120st. cca 3hod, pak zahustit strouhaným perníkem a dochutit rybízovým džemem nebo jestli máte kus v celku tád péct s kořenovou zeleninou, červeným vínem a kořením, pak zeleninu propasírovat a dochutit brusinkami, popř. zahustit, ale já dávám hodně zeleniny
nahlásit

Pája22
(upraveno)
2. 12. 2008, 13:10
Evi super jsou řízky s cibulí, mám v receptech, mamka dělala roky na lesní správě a tenhle recept je od myslivců

nahlásit

sestynka
(upraveno)
2. 12. 2008, 13:07
Ahojky, hodně záleží na tom, jakou část srnce máš a jak je (byl) starý. Mám v rodině myslivce, takže lesní zvěří máme naplněný mrazák. Stejčíky na brusinkách ........................................ Z filátek ze hřbetu a kýty dělám rychlé medailonky s brusinkovou omáčkou. - maso nakrájet na 1 cm plátky, naklepat, jemně posypat hrubo drceným nebo barevným pepřem, pokapat olejem (dávám Vegetol Gold) a přes noc dát do ledničky. Před přípravou posolit, obalit v hl. mouce a na oleji opéci z obou stran do zlatova. Maso dát na teplo, do výpeku vylít brusinkový kompot (mám domácí v malých sklenkách), nechat zredukovat-odvařit většinu tekutiny, přidat trochu drc. pepře (ta chuť k těm brusinkám patří a je to skvělé) a dosolit. Vložit maso a nechat probublat (5 minut) přiklopené. Jíst s bramboráčky nebo hranolkami. --------------------------------------------------------------- Srnčí gulášek: ............................... na oleji zpěnit velkou cibuli, přidat pokrájené maso (plec, odřezky, maso z krku, bříška, příp. celé kusy žeber) a nechat zatáhnout, přidat ml. papriku, nové koření, kuličky pepře, česnek, lžíci raj. protlaku, sůl, podlít vodou a deci červeného vína. Dusit v papiňáku do měkka. Ochutnat, zahustit moukou s vodou, dosolit. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pak dělám svíčkovou ze srnčího, ale tu nechceš
------------------------------------------------------------------------------ Jinak je super upečené na česneku jako jehněčí. EVča

nahlásit