Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

srnčí na zázvoru

0.0
srnčí na zázvoru

Potřebné ingredience

srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička

Postup přípravy

Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem. Podlijeme vodou a pečeme doměkka (asi 2 hodiny při 180st). Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem, přeléváme jen lehce sosem a k tomu kompot.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anoli85 8. 11. 2013, 14:05
Už jsem dělala několikrát a je to výborné Srnčí není vůbec cítit zvěřinou. Jen to dělám tak, že maso nakrájím na menší kousky (asi jako na guláš) a smíchám ho s připravenou směsí a peču. Upotřebuji tak třeba plec nebo maso na guláš, ze kterého kromě gulášů a ragů nic moc nejde. Většinou k tomu přidám trochu instantní omáčky k vepřovému masu, aby bylo víc šťávy a skutečně to nemá chybu (Y) (Y) (Y)
jolkas 14. 7. 2012, 12:12
Výborné!!!! Dělala jsem ze srnčí kýty, místo vodou podlila kvalitním červeným vínem a nakonec zjemnila kokosovým mlékem. Máme to s rýží a je to mňamkaaaaaaaaaa.
Kikina07 28. 6. 2012, 12:22
Obměnila jsem za králíka a super!!!!!Mlaskali všichni :-) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie