(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY
Potřebné ingredience
Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,
Postup přípravy
Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do mořidla na dno trochu koř,zeleniny a cibule,navrch druhou polovinu a zaliji mořidlem Necháme asi 2 -4 dny ulezet v chladnu a každý den obracímePo oležení mořidlo slijeme do hrnečku a maso ze zeleninou dáme na rozpuštěné máslo a ze všech stran opečeme.Pak podliji mořidlem nebo vodou a upečeme v troubě doměkka.Štávu protřu nebo umixuji a zahostím kys,smetanou a hl,moukou.Nechám provařit a dochutíme.nechte si chutnat!
naložená zvěřina
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
elfivila P.
(upraveno)
18. 4. 2012, 21:09
hmmm vypadá luxusně už běžim do mrazáku pro divočáka a o víkendu bude svíce