(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Opravdu výýýborné vdolečky z domácí pekárny

Potřebné ingredience
350ml vlažného mléka
50g rozpuštěného másla (nebo Hera)
2 rozšlehaná vejce
1/4 kávové lžičky soli
750g polohrubé mouky
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 čajové lžičky sušeného droždí
Tvaroh:
1 tvaroh v kostce
2 vanilkové cukry
asi 4 lžíce smetany
povidla
šlehačka ve sprayi
Postup přípravy
Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program těsto. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vanilkové cukry a smetanu. Dáme uležet do lednice. V případě, že by byl tvaroh moc řídký, můžeme zahustit vanilkovým pudingem - nevařeným, pouze prášek.
Jakmile je těsto hotové, vyklopíme ho na pomoučněný vál a postupně vyválíme placky (dělám je tenké tak 4mm - hodně ve friťáku nabydou), ze kterých skleničkou nebo hrnečkem vykrajujeme kulaté vdolečky. Necháme asi 10 minut ještě nakynout a před smažením promáčkneme prstama vnitřek vdolečku, aby nám vznikl důlek pro náplň. Smažíme do zlatova.
Z této dávky je poměrně hodně vdolečků, ale mám odzkoušeno, že pokud se vdolky osmaží jen do světle hněda, nechají vychladnout a dají poté v sáčku do mrazáku, jsou připraveny kdykoli k použití - zmražené dáme do friťáku a jakmile mají hnědou barvu, jsou hotové :)
Osmažené vdolečky necháme okapat na papírové utěrce, vnitřek mažeme povidly (jde to krásně, teplem se roztopí a jdou hezky mazat), na povidla dáme tvaroh a zdobíme špičkou povidel. Nakonec nastříkáme šlehačkou a můžeme ještě trošku pocukrovat.
Toto těsto se dá perfektně použít i na langoše, pouze místo 1 polévkové lžíce cukru dáme 1 kávovou lžičku.
Dobrou chuť!!!!
Jakmile je těsto hotové, vyklopíme ho na pomoučněný vál a postupně vyválíme placky (dělám je tenké tak 4mm - hodně ve friťáku nabydou), ze kterých skleničkou nebo hrnečkem vykrajujeme kulaté vdolečky. Necháme asi 10 minut ještě nakynout a před smažením promáčkneme prstama vnitřek vdolečku, aby nám vznikl důlek pro náplň. Smažíme do zlatova.
Z této dávky je poměrně hodně vdolečků, ale mám odzkoušeno, že pokud se vdolky osmaží jen do světle hněda, nechají vychladnout a dají poté v sáčku do mrazáku, jsou připraveny kdykoli k použití - zmražené dáme do friťáku a jakmile mají hnědou barvu, jsou hotové :)
Osmažené vdolečky necháme okapat na papírové utěrce, vnitřek mažeme povidly (jde to krásně, teplem se roztopí a jdou hezky mazat), na povidla dáme tvaroh a zdobíme špičkou povidel. Nakonec nastříkáme šlehačkou a můžeme ještě trošku pocukrovat.
Toto těsto se dá perfektně použít i na langoše, pouze místo 1 polévkové lžíce cukru dáme 1 kávovou lžičku.
Dobrou chuť!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Marcela 1980
(upraveno)
30. 8. 2011, 19:50
Hanko, a jak horke fritujete ve fritaku, hodne rozpaleny olej nebo mene???

nahlásit

Hanka V.
(upraveno)
27. 9. 2011, 22:39
@Marcela 1980
Dělám ty placičky tenší a frituju na prudko... nestačí to tolik nasát ale i tak nechávám okapat na papírové utěrce...

nahlásit

Irinka81
(upraveno)
30. 8. 2011, 18:34




nahlásit

JaninaC
(upraveno)
4. 1. 2010, 20:32
Dneska jsem vyzkoušela a moooooc jsme si pochutnali
Super recept


nahlásit

pipiš
(upraveno)
7. 3. 2009, 19:15
Zdravím Hani dnes jsem dělala vdolečky podle vašeho receptu a jsou mocinky dobré.díky za super recept.Monika



nahlásit