(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
NAKLÁDANÁ ZELENINA
Potřebné ingredience
55dkg celeru,60dkg mrkve i víc,35dkg petržele,30dkg kedluben,10dkg pórku,20dkg cibule,25dkg květáku,1/2kg soli,stačí i míň/je to dost slané/1/4kg sádla,5 celerových listů,4 petrželové listy,2 stroužky česneku-nemusí být
Postup přípravy
Všechnu zeleninu nastrouháme na hrubo na robotu,podusíme asi 10 minut na sádle a pak plníme do sklenic a pořádně utáhneme.Takto upravenou zeleninu používám do polévek nebo pod maso.Bohužel jsem nevěděla mezi co to zařadit,dala jsem to mezi zavařeniny,ale již se tato zelenina dále nezavařuje:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
čumka
(upraveno)
14. 9. 2010, 10:20
Mám podobný recept, jen nedávám kedlubnu ani květák, ale jinak postup stejný. POlévky už ničím jiným neochucuji, je to fakt super!! A vydrželo mě to teď nejdýl 3 roky!! A je to pořád dobrý, mám z r.2007 ještě tři malé skleničky a nic jim není. Letos už jsem dělala dávku novou a srovnávala jsem to a nejde poznat, že je jedna dávka starší. Tento recept můžu jenom doporučit.
mikky.h
(upraveno)
24. 2. 2007, 15:49
Líbo,tohle dělávám taky,ale nedusím na sádle.Jen to zaliju nálevem a zašroubuji do sklenic.Používám jako čalamádu a ve sklenicích vydrží ( pokud to uchráním vlastním tělem) i tři měsíce.Používám místo kedlubny zelí..
Libušča
(upraveno)
25. 2. 2007, 18:07
@mikky.h
Míšo,tak u nás čalamády moc nejdou,já bych je jedla sama a proto je nedělám
jad
(upraveno)
12. 2. 2007, 14:11
nevíte, jak dlouho vydrží zelenina ve skleničce? Ptám se jenom pro zajímavost. Dělám hodně polévky, takže u nás zmizí brzo. Určitě to udělám, protože je bezvadné, že je zelenina i bylinky pohromadě a rovnou se dá do polévky..Díky za receptík.
Libušča
(upraveno)
13. 2. 2007, 14:58
@jad
Děkuju že jste si vybrala můj recept,zdědila jsem ho od mamky. Jano, nikdy jsem nepozorovala,jak mi dlouho vydrží,také hodně vařím polévky,ale je to naložené v soli,takže mě se nikdy neskazila Doufám,že bude c v polévce chutnat,poté již se nemusí moc polévka dochucovat