Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vepřové na žampionech

0.0
Vepřové na žampionech

Potřebné ingredience

1 větší cibule,
500g žampionů,
400g vepřového masa (já použila kýtu),
250ml smetany ke šlehání,
1/2 litru vody,
1 masox,
1-2 lžíce jíšky,
bobkový list,nové koření, celý pepř,
olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostičky pokrájené maso. Orestujeme, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou zhruba 15min.
Potom přilijeme 1/2 litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a očištěné, na silnější kolečka pokrájené žampiony (já jsem si ulehčila práci s loupáním a koupila jsem mražené žampiony) a vaříme na mírném ohni. Směs vaříme zhruba 40min., dokud není maso měkké. Pak jsem přilila smetanu a zahustila jíškou a bylo hotovo. Příloha: rýže.
Tento recept není můj výmysl, ale udělala jsem ho přesně podle jednoho nejmenovaného časopisku a chtěla jsem se s Vámi o tu dobrotu podělit. Teda alespoň já jsem s jídlem měla doma úspěch. Masenko bylo krásné měkkoučké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

v.e.r.o.n.i.k.a27 15. 1. 2010, 16:41
Vynikající (Y) (Y) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie