KUŘECÍ ŘÍZKY NA ŠLEHAČCE TROŠKU JINAK - ZKUSTE....
Potřebné ingredience
kuřecí řízky (dělala jsem i vepřové i krůtí), brambory, olej, sůl, pepř, podravka, sklenička KUNOVJANKY od Hamé, šlehačka*****************
obměna - cibule, paprikáš
Postup přípravy
Nepíšu gramáže - každá asi víte, kolik kdo toho sní.... (já dělám 8 řízků a 2,5 kg brambor a potřebuju 2 Kunovjanky.....)takže:
Brambory oloupat, nakrájet na plátky, řízky naklepat, osolit, opepřit (když je to pro prcky tak ne, to je jasný). Do vymaštěného pekáčku naklást vrstvu brambor (brambory taky osolit, opepřit), pak řízky - na každý řízek lžičkou naskládat KUNOVJANKU (bez nálevu - přecedit přes sítko) a pokrýt zase bramborem až je maso se zeleninkou zakryté. Brambory navrchu zase osolit a trošku okořenit podravkou. Dát zapéct do trouby - dávám zavřené a asi po půl hodince odkryju, zaliju šlehačkou a dopeču do měkka a do křupava. Fakt je to moc dobrý, Kunovjanka dá výbornou chuť. Zkoušela jsem třeba i Moravanku a různý ty směsi, ale KUNOVJANKA jasně vítězí !!
Jako OBMĚNA (to mám zase od mamči) - místo řízků naskládat na vrstvu brambor kolečka cibule, na cibuli naskládat kolečka paprikáše, pak zase brambory, cibuli, paprikáš(třeba i 3 patra) - končíme bramborem, dáme zapéct, zalít šlehačkou a bobrovat - paprikáš pustí šťávičku do šlehajdy a to je fakt dobrý. Dávám to i dětem - nepálí to.
Tak vyzkoušejte a pak napište jak chutnalo - DOBROU CHUTINKU !!!!!
Až budu vařit - zřejmě o víkendu - dodám foto !!!

Dneska jsem vařila variantu s paprikášem tak vkládám tuto:
První vrstva brambor ve vymaštěném pekáči - brambůrky osolit....

Na to cibulku....

Poskládat paprikáš...

Opět vrstva brambor..... a pořád dokola....

až končíme vrstvou brambor, kterou kromě soli ještě okořeníme podravkou.....

Asi tak po půlhodince pečení zalít šlehačkou a dopéct odklopené do měkka a do zlatova....

A takhle to vypadá na talíři - dobré chutnání a bez povídání..... :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






























































































































































































































































































































































