(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Bakonské kotlety-dekuji strankám www volny.cz

Potřebné ingredience
750g vepřových kotlet, sůl, pepř, 50g oleje, 40g slaniny,80g cibule, mletou papriku, 5 dl vývaru, 250g smetany, 50g hladké mouky, 25g slaniny, 25g másla, 150g žampionu.
Postup přípravy
3 lžíce sádla, 2 velké cibule, 30g slaniny, 2 papriky, 4 kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, 2 dl kysané smetany, mouka, špetka pálivé papriky, 3 žampióny.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme sladkou i pálivou papriku a dusíme. Když maso změkne, přisypeme papriku a žampióny pokrákené na kousky, podusíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Podáváme s noky, těstovinami, knedlíky nebo brambory.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme sladkou i pálivou papriku a dusíme. Když maso změkne, přisypeme papriku a žampióny pokrákené na kousky, podusíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Podáváme s noky, těstovinami, knedlíky nebo brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Pistácie
(upraveno)
29. 11. 2014, 16:29
Tak tohle vařím už po několikáté a rodina tento pokrm stále vyžaduje. Je to skutečně velmi dobré, kdysi jsem jedla maďarskou konzervu" Bakony", i když konzervy nemám ráda. Tenkrát ani nebyla k sehnání, ale tato maďarská konzerva byla mezi švajmekry vyhlášená. Někdy dává ke kotletám i kuřecí prsa, protože dcery a vnučky vepřové nejedí. Místo zakysané smetany dávám i sladkou. Jako přílohu možno knedlík i rýží.




nahlásit