(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Jemné čajové perníčky od maminky

Potřebné ingredience
300 g cukru, 200 g medu, 700 g bezlepkové mouky Jizerka, 3 celá vejce, 1/2 lžičky citronové kůry, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 15 g sody, 1 lžička skořice, 2 lžičky koření do perníku, trochu tuku
Postup přípravy
Z 600 g mouky a ostatních surovin vypracujemevláčné těsto, do kterého nakonec zapracujeme zbytek mouky podle požadované hustoty. Pokud chceme, aby bylo těsto tmavší, přidáme trochu kakaa. Těsto dobře propracujeme a necháme několik dní odpočinout v chladnu.
Vyvalujeme asi na 3 mm placky, vykrajujeme klademe na plech vyložený pečícím papírem, potžeme zozšlehaným žloutkem a ihned pečeme. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou a necháme v chladnu uležet, aby změkly.
Vyvalujeme asi na 3 mm placky, vykrajujeme klademe na plech vyložený pečícím papírem, potžeme zozšlehaným žloutkem a ihned pečeme. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou a necháme v chladnu uležet, aby změkly.

Letošní bezlepková perníková chaloupka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé