Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Křehoučké rohlíčky s nutellovým krémem

0.0
Křehoučké rohlíčky s nutellovým krémem

Potřebné ingredience

těsto: 280 g Hery, 350 g hladké mouky, 210 g moučkového cukru, citronová kůra z půlky citrónu, 1/2 lžičky mleté skořice, 140 g mletých ořechů, 1 žloutek Nutelový krém: 250 g másla, 1 jakýkoliv pudinkový prášek ( já používám kakaový nebo karamelový), 250 ml vody, 100g nutelly, 4 PL cukru krupice ,čokoládová poleva

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které plníme do rohlíčkových formiček a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 18-19 minut ( respektujte svojí troubu). Samozřejmě pro zvýraznění chuti je vhodné těsto zabalit do mikrotenu a dát ho na hodinku do ledničky, ale nemusíte. Formičky se nemusí vymazávat, rohlíčky se nejlépe vyklopí po lehkém vychladnutí, stačí s nima zakvedlat v ruce. Vychladlé rohlíčky slepujeme krémem a konce máčíme do rozehřáté čokoládové polevy nebo konce potřete mašlovačkou. Můžete je libovolně zdobit nebo nechat jen tak.
Krém:Z vody, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. ( můžete použít i 300 ml mléka, ale já dělám z vody, aby mi krém dlouho vydržel). Máslo s několika lžícemi nutelly ušleháme do pěny. Pak postupně po lžících vešleháváme pudink. Podle potřeby můžete přidat Nutellu. Její množství závisí na tom, jak sladký krém chceme - je dost sladká, takže už není potřeba do pudinku používat cukr, ale já ho do pudinku dávám.

těstem naplníme formičky, nadávejte těsta mnoho, vyběhnou

hotový krém

naplněné rohlíčky

ozdobíme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tlipna 8. 12. 2009, 21:13
tak to já měla jen 3 v pohodě...zbytek nešel..možná to bylo tím že jsm měla ůplně nové formičky??myslíte?..zkoušela jsem také vymazávat..a furt nic...no nevadí.snad to příště klapne.) :-)
tlipna 8. 12. 2009, 12:33
tak dnes jsem zkoušela...těšila jsem se na rohlíčky ale bohužel mi nešly vůbec vykolpit...čím to čím to je?? ;-) tak z těsta musím vymyslet něco jiného...
Karelia 8. 12. 2009, 14:00
@tlipna Andreo, tak to netuším, já je po lehkém zchladnutí, protisměrným otáčením rohů formičky bez problémů vyklopím. O víkendu jsem je dělala z dvojité dávky a pouze jediný jsem rozlomila. (L)
daniša 15. 12. 2008, 23:46
Dobrý večer Mončo, právě jsem objevila váš receptík. (Y) (Y) vypadá to mňamozně. :-) :-) Už mám sice upečeno, ale tohle ještě vyzkouším. |:o) |:o) Pak písnu, jak se povedly. (L) (F) Děkuji za nápad. (Y) (D) Přeji příjemnou dobrou noc (child3) Daniela (hello) (hello)
Karelia 16. 12. 2008, 0:28
@daniša Určitě písněte, budu se těšit. (Y) Jsou opravdu dobré, ale, které vánoční cukroví vlastně není, že? Vždyť přece svátky (kolednici) (kolednici) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie