(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dvoupatrový pro babičku
Potřebné ingredience
zase jeden patrový tentokrát pro mojí babičku k jubileu. Oranžová barva je teď pro mě poslední dobou oblíbená :-) Měl celkem asi 5 kg, při převozu (sice jen cca 5km) se pěkně pronesl :-)
Postup přípravy
forma: průměr 28cm, horní patro: 17 cm
korpus: spodní - mramorovaný od Dáši a horní piškotový s kakaem a ořechy. Celkem z cca 14 vajec.
Krém:
VANILKOVÝ KRÉM
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: jen přidat do části krému kakao a trošku rumu a znovu vyšlehat.
FONDANT:
1 PL želatiny (do tlačenky), 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (příp. kukuřičného sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - záleží jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku
- super se s ním pracuje, je bílý (příště použiju kukuřičný sirup a bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatný. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapil :-)
- správnou hustotu poznám tak, že když už si myslím,že je OK, vezmu ho do ruky, otočím shůru nohama a jakmile rychleji "stéká" dolů, tak to chce ještě zapracovat. Dokud to nebude opravdu tuhé. Většinou je to z toho 1kg moučkového cukru.
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený ztuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.
na gerbery a kytičky: mléčný marcipán podle Ariell
korpus: spodní - mramorovaný od Dáši a horní piškotový s kakaem a ořechy. Celkem z cca 14 vajec.
Krém:
VANILKOVÝ KRÉM
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: jen přidat do části krému kakao a trošku rumu a znovu vyšlehat.
FONDANT:
1 PL želatiny (do tlačenky), 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (příp. kukuřičného sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - záleží jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku
- super se s ním pracuje, je bílý (příště použiju kukuřičný sirup a bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatný. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapil :-)
- správnou hustotu poznám tak, že když už si myslím,že je OK, vezmu ho do ruky, otočím shůru nohama a jakmile rychleji "stéká" dolů, tak to chce ještě zapracovat. Dokud to nebude opravdu tuhé. Většinou je to z toho 1kg moučkového cukru.
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený ztuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.
na gerbery a kytičky: mléčný marcipán podle Ariell
ještě z boku
a shora
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dermajetics
(upraveno)
18. 12. 2008, 20:56
Pavli dokonalost sama, prostě nádhera
pelda77
(upraveno)
18. 12. 2008, 19:56
Macik 2006
(upraveno)
17. 12. 2008, 20:34
to je nádhera
akin77
(upraveno)
17. 12. 2008, 20:30
Moc hezký dortík, taky bych ráda dělala pro svojí babičku, ale to už nestihnu , tak té tvojí přeju hodně zdravíčka, je určitě pyšná, že má tak šikovnou vnučku...
Radůzka
(upraveno)
17. 12. 2008, 20:19
...kouzelný , elegantní a něžný...škoda rozkrojit
Kattyna
(upraveno)
17. 12. 2008, 15:16
¨to je náááádhera... nádherné slunečnice..krásný celý dortík,,,, babička bude jistě plakat šrěstím....
Anelis
(upraveno)
17. 12. 2008, 14:53
moc hezký dortík
akr
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:56
Pavli nádherný slavnostní dort krásně zdobený
luciasanta
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:33
Moooooooc se mi líbí !!!
Lupitka
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:31
Pavli, to je nádherný dortík, v pěkných barvičkách!! A ty gerbery se Ti úžasně povedly!!
pavlis
(upraveno)
17. 12. 2008, 16:32
@Lupitka
díky moc
ajoun
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:24
Pavli, ten je táááááááááák krásný Úžasně se ti povedl
pavlis
(upraveno)
17. 12. 2008, 12:44
@ajoun
díky moc za pochvalu
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2008, 9:22
Pavli, to je opravdu luxusní dort, moc moc moc moc krááááááásnýýýý
pavlis
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:04
@
díky moc za pochvalu
Bára D.
(upraveno)
17. 12. 2008, 8:59
Nádherný
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2008, 8:56
Pavlíno, je to perfektní. Je to nádherně slavnostní, honosné a vkusně ozdobené. Krásně barevně sladěné, bezvadně potažené, prostě super!!!! Profi dort, ovšem ne z cukrárny, ale z uměleckého salonu!
pavlis
(upraveno)
17. 12. 2008, 9:25
@
jééé děkuji . Tak takováhle pochvala teda obzvlášť potěší .