Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dvoupatrový pro babičku

0.0
Dvoupatrový pro babičku

Potřebné ingredience

zase jeden patrový tentokrát pro mojí babičku k jubileu. Oranžová barva je teď pro mě poslední dobou oblíbená :-) Měl celkem asi 5 kg, při převozu (sice jen cca 5km) se pěkně pronesl :-)

Postup přípravy

forma: průměr 28cm, horní patro: 17 cm
korpus: spodní - mramorovaný od Dáši a horní piškotový s kakaem a ořechy. Celkem z cca 14 vajec.

Krém:
VANILKOVÝ KRÉM
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: jen přidat do části krému kakao a trošku rumu a znovu vyšlehat.

FONDANT:
1 PL želatiny (do tlačenky), 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (příp. kukuřičného sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - záleží jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku

- super se s ním pracuje, je bílý (příště použiju kukuřičný sirup a bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatný. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapil :-)
- správnou hustotu poznám tak, že když už si myslím,že je OK, vezmu ho do ruky, otočím shůru nohama a jakmile rychleji "stéká" dolů, tak to chce ještě zapracovat. Dokud to nebude opravdu tuhé. Většinou je to z toho 1kg moučkového cukru.
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený ztuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.

na gerbery a kytičky: mléčný marcipán podle Ariell

ještě z boku

a shora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dermajetics 18. 12. 2008, 20:56
Pavli dokonalost sama, prostě nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello)
pelda77 18. 12. 2008, 19:56
(Y) (Y) (Y) (^) (Y) (Y) (Y) (Y)
Macik 2006 17. 12. 2008, 20:34
to je nádhera (clamp) (clamp) (clamp)
akin77 17. 12. 2008, 20:30
Moc hezký dortík, taky bych ráda dělala pro svojí babičku, ale to už nestihnu :'( , tak té tvojí přeju hodně zdravíčka, je určitě pyšná, že má tak šikovnou vnučku... |:o) |:o) (L)
Radůzka 17. 12. 2008, 20:19
...kouzelný , elegantní a něžný...škoda rozkrojit :-) (Y) (Y) (Y)
Kattyna 17. 12. 2008, 15:16
¨to je náááádhera... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) nádherné slunečnice..krásný celý dortík,,,, (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) babička bude jistě plakat šrěstím.... (L)
Anelis 17. 12. 2008, 14:53
moc hezký dortík (Y)
akr 17. 12. 2008, 11:56
Pavli nádherný slavnostní dort (Y) (Y)krásně zdobený (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
luciasanta 17. 12. 2008, 11:33
Moooooooc se mi líbí !!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lupitka 17. 12. 2008, 11:31
Pavli, to je nádherný dortík, v pěkných barvičkách!! A ty gerbery se Ti úžasně povedly!! (Y) (Y)
pavlis 17. 12. 2008, 16:32
@Lupitka díky moc (L)
ajoun 17. 12. 2008, 11:24
Pavli, ten je táááááááááák krásný (Y) (Y) (Y) (Y) Úžasně se ti povedl (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 17. 12. 2008, 12:44
@ajoun díky moc za pochvalu (L) (hello)
Zrušený účet 17. 12. 2008, 9:22
Pavli, to je opravdu luxusní dort, moc moc moc moc krááááááásnýýýý (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 17. 12. 2008, 11:04
@ díky moc za pochvalu (L) (hello)
Bára D. 17. 12. 2008, 8:59
Nádherný (Y)
Zrušený účet 17. 12. 2008, 8:56
Pavlíno, je to perfektní. Je to nádherně slavnostní, honosné a vkusně ozdobené. Krásně barevně sladěné, bezvadně potažené, prostě super!!!! Profi dort, ovšem ne z cukrárny, ale z uměleckého salonu! (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 17. 12. 2008, 9:25
@ jééé děkuji (L). Tak takováhle pochvala teda obzvlášť potěší ;-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie