Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bezlepkové větrníčky

0.0
Bezlepkové větrníčky

Potřebné ingredience

75g bezlepkové směsi Jizerka,
50g másla,
2 vejce,
1,25 dl vody,
špetku soli.
Tato dávka vystačí cca. na 20 kousků

Postup přípravy

Příprava jako u klasického odpalovaného těsta:
1) do hrnce nalejeme vodu, přivedeme k varu, osolíme ji a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Do vody s máslem za stálého míchání nasypeme najednou všechnu odváženou mouku.

2) vzniklou hmotu vaříme na mírném plameni, aby se mouka propařila a stále mícháme, až se vytvoří hladká hustá hrouda, hrnec odstavíme a těsto necháme za občasného promíchání vychladnout

3) k vychladlému těstu přidáme postupně obě vejce, každé zvlášt a pořádně zašleháme, těsto šleháme až je krásně hladké a lesklé

4) naplníme do cukrářského sáčku nebo zdobičky a na plech vyložený peč. papírem stříkáme malé bochánky s plným středem ( větrníčky)

5) plech vložíme do trouby vyhřáte na 200 - 220 °C, necháme zprudka zapéct, pak zmírníme troubu na 180°C a dopečeme dozlatova. Během pečení troubu neotvírat, jinak by nadýchané kousky klesly. Ještě teplé kousky podélně rozkrojíme. Plníme libovolným krémem, ale můj tip je osvědčený pudinkový krém:

1/4 mléka a jeden bezlepkový vanilkový pudink a cukr podle chuti ( uvaříme pudink)
pudink trochu posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup a necháme vychladnout
do vychladlého pudinku zašleháme jedno změklé máslo ( obojí musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí)

Vypadá to celé složitě, ale jde to krásně a mám to opravdu vyzkoušené. Určitě se vám povedou a vaši miláčci budou mít radost, že mají zase něco nového a moc moc dobrého.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie