Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční piškot - nízkobílkovinný

0.0
Vánoční piškot - nízkobílkovinný

Potřebné ingredience

200 g Hery, 130 g moučkového cukru, 1 van. cukr, 250 g nízkobílkovinné mouky Finax, 1 prášek do pečiva, 40 g sušené meruňky, 40 g rozinek, 100 - 150 ml nízkobílkovinného nápoje (lp-drink nebo Zajíc), 1 balení polevy Vitana (čokoládová). Můžeme přidat i jiné sušené ovoce, u ktérého známe obsah fenylalaninu nebo želatinové bonbóny).

Postup přípravy

1. Měkký tuk šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny.
2. K ušlehané směsi přidáme nízkobílkovinnou mouku, smíchanou s pečivovým práškem, sušené rozkrájené meruňky a rozinky. Postupně přidáváme nízkobílkovinný nápoj a vypracujeme hladké lité těsto.
3. Těsto nalijeme do vymazané formy (chlebíčková forma, srnčí hřbet, ryba, hvězda, různé vytvarované formy).
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 20 - 25 minut.
5. Po vychladnutí můžeme piškot polít čokoládovou polevou a dle vlastní fantazie zdobit.

Já pekla ve formě na biskupský chlebíček cca 40 minut.

100 g obsahuje: 28 mg fenylalaninu, 0,7 g bílkovin, 23,5 g tuků, 66,5 g sacharidů, 2041 / 486 kJ/kcal

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie