Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Utopenci narychlo a špekáčky naložené v pivu :-)

0.0
Utopenci narychlo a špekáčky naložené v pivu :-)

Potřebné ingredience

Utopenci na rychlo:
co kdo rád - špekáčky nebo párky
cibule
4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worchesteru
4 lžíce kečupu
8 lžic vody

Postup přípravy

Uzeninu nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka, střídavě s cibulí na měsíčky skládáme do sklenice, lžící utlačíme a zalijeme teplým nálevem.
Nálev: Povaříme za stálého míchání na mírném ohni ocet, olej, hořčici, worchester, kečup, vodu + koření: podle chuti chilli, mletou papriku, pepř, sůl. Při zahřívání vznikne hladká hmota, teplou zalijeme uzeninu s cibulí. Uzavřeme do sklenice, po vychladnutí papkáme, ale lepší jsou až za několik dní, kdy se v chladu uleží, ale většinou nevydrží :-)

Špekáčky naložené v pivu:
špekáčky, pálivé papriky (já většinou nakrájím obyč, klidně barevné a přidám chilli koření), cibule. Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky. Dáme do sklenice a zalijeme horkým nálevem.
Nálev:
Svaříme 1 dl piva, 1 dl vody, 2 dl octa, 2 lžičky cukru, 1 lžičku soli, 10 kuliček nového koření a pepře. Zavíčkujeme a necháme v chladu uležet.

Množství na fotce je dělané celkem z osmi špekáčků, a vždycky dělám dvojité nálevy. Je to dobrá rychlovka!
Dobrou chuť! Jo a chce to čerstvý chlebík!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tomousek 13. 12. 2010, 15:46
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie