Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

*** MASOVÁ BUCHTA ***

0.0
*** MASOVÁ BUCHTA ***

Potřebné ingredience

10 vajec, 1 uzené koleno, 10 rohlíků, sůl, pepř

Postup přípravy

koleno uvaříme do měkka, necháme vychladnout a pak obereme na drobné kousky (můžeme i nakrájet)...rohlíky nakrájíme na kostky, namočíme v misce s mlékem a přidáme maso...poté přimícháme 10 žloutků a z 10 bílků vyšleháme tuhý sníh....to vše smícháme dohromady a osolíme dvěma kávovýma lžičkama soli a pepř dle chuti...
vymažeme si plech s vyšším okrajem a těsto na něj nalijeme....pečeme do zlatova cca při 175 st. Celsia, asi hoďku a čtvrt....dokud nebude mít buchta krásnou nahnědlou barvu...
BUCHTA JE JEDLÁ ZA DVA DNY...MUSÍ SE NECHAT ODLEŽET V CHLADU (LEDNICE NEBO CHLADNÝ SKLEP) ABY PĚKNĚ ZVLHLA....
JE TO IDEÁLNÍ ZOBÁNÍ TŘEBA NA PLES NEBO NA VELIKONOCE, CHLAPI SE PO NÍ VŽDY MŮŽOU UTLOUCT...

JÁ TO VŽDY NAKRÁJÍM NA MENŠÍ KOSTIČKY ( cca 2 x 2 cm )

OBRANÉ MASO NA DROBNÉ KOUSKY

ROHLÍKY NA KOSTKY

NAMOČÍME DO MLÉKA

SMÍCHANÉ ROHLÍKY, MASO A ŽLOUTKY

VYŠLEHÁME TUHÝ SNÍH (SE ŠPETKOU SOLI)

VŠE DOKUPY...JE TO SOLIDNÍ SRAJDA

NALIJEME NA TUKEM VYMAZANÝ PLECH A KRAPET UHLADÍME

KONEČNÝ VÝSLEDEK !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anunyta 30. 11. 2010, 11:55
Janičko jste Machr (Y)moc šikovná!!!!Za všechny recepty (clamp) (clamp) (clamp) (L) (Y).Joo kdo umí a druhý :-o (Y) (*)Krásný (stromecek) (andel)Všem (jezisek) (jezisek)
Dermajetics 8. 1. 2009, 14:00
Jani to vypadá dost dobře a velmi jednoduché, určitě vyzkouším (clamp) (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie