(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Svíčková z kuřete
Potřebné ingredience
1kuře,
1balíček mražené zeleniny pod svíčkovou,
1sklenice Halalí,
1cibule,
1mrkev,
5 zrnek nového koření,
5zrnek pepře,
3ks bobkového listu,
Sůl,pepř,zeleninový bujón,
šťáva z citrónu,
lžíce cukru,
300ml mléka,
2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky,
1 šlehačka,
50 g másla,
1 zeleninový bujón
Postup přípravy
Mraženou zeleninu,nakrájenou cibuli a sklenici halalí nasypeme do pekáče a zalijeme vodou.Lehce promícháme a do směsi naložíme kuře.Necháme ho 24hodin uležet v lednici.Pak přidáme nové koření,pepř,bobkový list a vložíme do trouby.Pečeme na 200 stupňů asi hodinu a dvacet minut,mezi tím maso otáčíme a podléváme,po hodině pečení pekáč odkryjeme a dáme péct na horní pečení,aby mělo kuře křupavou kůrčičku.
Uvařené maso vyndáme z trouby a dáme jej stranou,vytáhneme nové koření,pepř a boblový list.Uvařenou zeleninu vložíme do hrnce,přidáme nastrouhanou mrkev,aby omáčka dostala krásnou oranžovou barvu,necháme ještě chvíli povařit ,dáme do robotu s nožem a rozmixujeme na kaši.Připravíme si mléko a rozmícháme v něm jednu lžíci mouky.Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky na sporák a zahustíme.Přidáme jeden zeleninový bujón,šťávu z půlky citronu,šlehačku,lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla.Chvíli povaříme.Na talíř naklademe houskové knedlíky,maso,přelijeme svíčkovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou.
Uvařené maso vyndáme z trouby a dáme jej stranou,vytáhneme nové koření,pepř a boblový list.Uvařenou zeleninu vložíme do hrnce,přidáme nastrouhanou mrkev,aby omáčka dostala krásnou oranžovou barvu,necháme ještě chvíli povařit ,dáme do robotu s nožem a rozmixujeme na kaši.Připravíme si mléko a rozmícháme v něm jednu lžíci mouky.Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky na sporák a zahustíme.Přidáme jeden zeleninový bujón,šťávu z půlky citronu,šlehačku,lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla.Chvíli povaříme.Na talíř naklademe houskové knedlíky,maso,přelijeme svíčkovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Helena3
(upraveno)
22. 12. 2012, 10:42
Vendulko, tak opět vařím Vaší svíčkovou. Pokaždé když jí uvařím, tak všem mooooc chutná a že jí vařím podle Vás už 4.roky . Pěkné
Helena3
(upraveno)
23. 4. 2020, 22:53
@Helena3
Novy komentar bohuzel nejde. Takze pisu takto: Vendulko, Vasi svickovou varim temer 8.let a zitra ji budu varit opet
DFYT
(upraveno)
2. 11. 2011, 16:09
Vendulko , i my děkujeme za super receptík! A všem doporučujeme vyzkoušet Úspěch zaručen i pro nekuchaře , bude pak za hvězdu !!!
jajulik
(upraveno)
18. 9. 2009, 10:24
tak se na ni chystám o víkendu, snad se mi povede protože na omáčky jsem uplné pako
vendy.eglesi
(upraveno)
21. 9. 2009, 19:57
@jajulik
Tak jak se Vám povedla??
jajulik
(upraveno)
22. 9. 2009, 13:12
@vendy.eglesi
byla mňam i když manžel brbal že svíčková musí být z hovězího tak nakonec talíř vylízal celý
vendy.eglesi
(upraveno)
22. 9. 2009, 19:04
@jajulik
tak to je super
Helena3
(upraveno)
16. 3. 2009, 20:37
Vendulko,tak jsem o víkendu dělala pro návštěvu Vaší svíčkovou a měla jsem opět velikánský úspěch . Takže jsem tiskla recept hned 3x
vendy.eglesi
(upraveno)
23. 3. 2009, 17:06
@Helena3
Tak to je super Heli, jsem ráda,že jste opět sklidila úspěch. Mějte se krásně
zdenka54
(upraveno)
16. 1. 2009, 19:32
Může se to kuře naporcovat před naložením?Nebo musí být vcelku
vendy.eglesi
(upraveno)
16. 1. 2009, 20:15
@zdenka54
Myslím že je to jedno,já ho naložím vcelku a potom ho nakrájím nůžkama,ale záleží na Vás
zdenka54
(upraveno)
16. 1. 2009, 20:56
@vendy.eglesi
Vendulko,tím potom myslíte,když už je hotové,nebo než se dá do trouby?
vendy.eglesi
(upraveno)
17. 1. 2009, 8:12
@zdenka54
když už je kuře upečené
Helena3
(upraveno)
15. 1. 2009, 22:14
Zrovna v neděli budu dělat svíčkovou,tak vyzkouším tu vaší , ať máme změnu
vendy.eglesi
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:37
@Helena3
to mě těší je vážně výborná pak dejte vědět jak se povedla a jestli měla úspěch
Helena3
(upraveno)
18. 1. 2009, 13:28
@vendy.eglesi
Veldulko, Vaše svíčková měla velikáááááááánský úspěch . Zkoušela jsem více receptů , ale těď budu dělat jen tu od Vás . Dokonce i syn mi jí pochválit . Opravdu v y n i k a j í c í . Jinak já jí vařila z kuřecích prsou
vendy.eglesi
(upraveno)
18. 1. 2009, 19:57
@Helena3
Tak to jsem ráda Heli,že měla úspěch taky mám nejraději prsa,je tam nejlepší masíčko
colette
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:35
Vypadá moc dobře . Zkusila bych ji. Jen nevím, co je Halalí . Poradila byste?
vendy.eglesi
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:42
@colette
HALALI je zeleninová směs na svíčkovou od HAMÉ,prodávají ji v penny,nebo se poptejte někde v krámu,určitě seženete
OLUŠ
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:09
super vyzkouším
vendy.eglesi
(upraveno)
11. 1. 2009, 11:23
@OLUŠ
je moooc dobrá a jednoduchá,chutná nám víc než s hovězím