Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hořčicoví utopenci

0.0
Hořčicoví utopenci

Potřebné ingredience

6 ks špěkáčků (pravé, žádné "sojovky") - na 1 l sklenici,
nakrájená cibule (dle chuti),
nakrájené kyselé okurky (dle chuti),
ocet 1 dcl,
voda 2 dcl,
nové koření, bobkový list, celý pepř, čili,
hořčice

Postup přípravy

Špekáčky oloupat, rozpůlit, nařezat. Na dno sklenice - já používám ty se skleněným víkem uzavíratelné žel. sponou, ale lze teoreticky použít i menší hrnec, dám špěkáčky řeznou plochou dolů, posypu cibulí, okurkama, cca 4 kuličky pepře, 2 nového koření, 1 bob. list, špetku čili a cca 1-2 lžíce horčice. Znova dám špekáčky a takto prokládám pořád dokola. Nakonec zaliji vodou a octem. Zavřu sklenici a dám do hrnce s vodou (nebo menší hrnec do většího a přikrýt) a vaří se 40 minut ve vodní lázni. Jíst se můžou hned po vychladnutí a je to takové "žrádlo", že u nás se dělají i ze tří dávek. Jinak v chladu vydrží i 2 měsíce - akorát se musí dávat pozor, aby se vyndavali čistým nádobím. Jinak ten "sos" co se udělá z hořčice a koření je taky supr. Jo a kdo nemá rád ostré, nedá čili.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajkaKi 9. 5. 2017, 22:06
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie