(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jablkový štrúdl
Potřebné ingredience
1 ks šlehačky 250ml,
50dkg hladká mouka,
1 ks Hera
Postup přípravy
Přísady zmícháme dohromady, zpracujeme na hladké těsto, rozkrojíme na 3 části a plníme. Jablková plnka (nastrouhané jablka posypané škořicí a moučkovým cukrem), ořechová plnka (mleté ořechy smíchané s moučkovým cukrem a spařené horkým mlékem), maková plnka (mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem a spařený horkým mlékem). Pečeme v roure při teplote 180 stupňů, kým není závin upečený. Párkrát do něho pichneme špajlí, abychom zjistili, zda je upečený. Závin je jemný a chutný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé