Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

VÝBORNÝ MAZANEC

0.0
VÝBORNÝ MAZANEC

Potřebné ingredience

330ml mléka, 90g rozpuštěného másla nebo hery, 500g polohrubé mouky, 4,5 lžíce cukru ( z toho 1-2 vanilkévého cukru ), 1 lžička soli, 1 lžička suš droždí ( vrchovatá) a po signálu necelý sáček rozinek, 100g mandlí ( dám do sáčku a potluču to paličkou na maso), půl čokolády na vaření taky tluču paličkou, můžou být i větší kousky.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program klasik, světlý nebo program na pečení sladkého chleba.

jiný pohled

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela128 9. 2. 2009, 22:47
Dobrý večer Evi, dneska jsem zkoušela Váš mazanec :-) a je úžasný (Y). Těsto krásně vykynulo, při pečení to provonělo celý barák, je pěkně nadýchaný a křupavý (L). Sice jsem musela vynechat rozinky, protože je kromě mě u nás nikdo nemá rád, ale i tak stojí za to :-) :-) :-). Díky za super recept, zkoušela jsem i Váš kmínový chleba, ten se bohužel moc nepovedl, ale to se někdy stává :-p. Zdravím (hello), Míša (mamca)
aweii 13. 2. 2009, 20:07
@Michaela128 Dobrý večer Míšo, jsem ráda, že se mazaneček povedl a chutnal :-) :-). U nás taky moc rozinky nemusíme tak dávám jen malinko není to tam ani znát. To je mi líto, že se kmínový chlebík nepovedl :-(, to máte pravdu, někdy se opravdu něco nepovede v pekárně. V receptech mám ještě vychytaný chlebík a ten se vždy zaručeně povede a je lepší než ten kmínový. Tak pokud jste ještě nevyzkoušela, tak doporučuji můj vychytaný chlebík. Přeji krásný víkend (hello) (hello) (flower)
Michaela128 19. 2. 2009, 23:01
@aweii Evi, nedalo mi to a kmínový chlebík jsem pekla znovu... ;-) ... zkusila jsem to s čerstvým droždím a mírně jsem změnila nastavení pekárny... a výsledek BEZVADNÝ!!! :-D :-D :-D. Pekárnám zdar (Y) (D), Míša (hello)
aweii 23. 2. 2009, 12:38
@Michaela128 Míšo, jsem moc ráda, že se chlebík povedl, jinak by mě to mrzelo. Já všechno peču ze suš. kvasnic a vždycky se to povede, ale je to na každém :-) (Y). Pečení a pekárnám zdar je to opravdu super věcička. Mějte se krásně (Y) (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie