Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

mazanec

0.0
mazanec

Potřebné ingredience

275ml mléka,100g rozpuštěného sádla, 3lžícekrystal cukru, 2 lžiče vanilk.cukru, 1lžička soli, 500g pol.mouky, 1lžička sušeného,nebo 1/4 čerstvého droždí, lžička medu,rozinky

Postup přípravy

nejprve vložíme mléko a sádlo,přisypeme mouku, do jednoho rohu sůl,do druhého cukr, uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a na něj kápneme trochu medu, opatrně zahrneme moukou. Roziny přidávám až po zaznění signálu pro dosypávání. Mazanec je díky sádlu úžasně křehký a dobrý. Vřele doporučuji. To zda vydrží dlouho křehký potvrdit nemůžu,nebot je požřen téměř okamžitě . :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dajas 3. 2. 2013, 9:07
dobrý den, prosím vás o radu, fakt není v receptu vajíčko? ráda peču a kde není vejce vítám :-)
Dada34 1. 8. 2012, 14:34
(Y) (Y) (Y)
paboucek 4. 3. 2012, 21:19
(clamp) (clamp) (clamp) konečně se mi povedlo v pekárně sladký (radost) supr a výtečně recept , děkuju (F) (F) (F)
Jana974 9. 10. 2010, 15:22
Děkuji za výborný receptík :-) :-) :-) Dnes jsem pekla a byl hned pryč (zajic) (zajic). S tím sádlem je to opravdu bomba (Y) (Y)
Sebasty 24. 9. 2010, 9:18
Dobrý den, chci ho dnes vyzkoušet (Y) na jaký program ho pečete? (F) (F) (F)
violka60 27. 8. 2010, 11:08
Cesto sa dáva do nejakej formy????keď má taký pekný tvar. A na koľko stupňov vyhriať rúru, prosím aj približný čas pečenia. Inak vyzerá mňammmmm , zajtra by som spravila. (C)
veverkapegi 27. 8. 2010, 14:50
@violka60 Ahoj Viol, tento recept je pro domácí pekárny,ale stejně tak se dá těsto uhlíst v míse, v tom případě dávám 1 kostičku dorždí a peču v chlebové formě na 180stupnů a asi hodinu...
iwushe 28. 8. 2010, 21:04
@veverkapegi dobrý den,přemýšlím o domácí pekázně.vůbec nevím na co se mám dívat nebo né.co by měla mít a na co pozor.. vím že to tu nepatří,ale mohla byste i poradit..jen tak na co se dívat při výběru,snad jestli jsou nějaké horčí značky...děkuji :-|
Hanuschka 15. 11. 2010, 20:39
@iwushe dobrý den, pokud mohu radit (mám s ní ty nej zkušenosti, stejně tak mamina (Y)v) mamina má boschku, s jednou metlou, výborně jí těsní víko (oproti mé), tudíž lépe drží teplotu vrámci prostoru :o , já dostala od tchánovců pekárnu s dvěma metlami )což by mělo být lepší, lépe promíchá těsto),ale je to jakýsi sencor, je bezva, ale ne top :) třeba to víko tam zrovna tak šlochtá... nicméně s úspěchem tvoříme chleby i mazance. je prima, když tam jsou programy na samotné zadělání těsta, lehké chleby, hutnější těsta atd :) Asi bych dala na reference a u nás je to teda Bosch a Electrolux :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie