Zobrazit přihlášovací formulář

Pokus o potahování:o(( aneb Beruškový dortík

0.0
Pokus o potahování:o(( aneb Beruškový dortík

Potřebné ingredience

Ořechový korpus ze 3vajec, světlý korpus ze 6ti vajec, ořechový krém, potahová a modelovací hmota od Arielll

Postup přípravy

Ořechový korpus: Bílky vyšlehám se špetkou soli, když je sníh ušlehaný, tak zašlehám ještě cukr krupici/na jedno vejce dávám 3dkg cukru/, pak ručně zlehka! vmíchám žloutky, mouku polohrubou/na 1vejce dávám 2dkg mouky/ a ořechy/1vejce 1lžíci ořechů/.
Světlý korpus: Postup je stejný, jen mouky dávám na 1vejce 3dkg a nedám ořechy:o))
Kaši: Mléko rozdělím na dva díly a do jednoho zamíchám hladké mouky tolik, aby byla hustá kaše.....kaši pak vmíchám do druhého dílu mléka, které se už vaří.
Krém ořechový: 1,5másla vyšlehám s mouč.cukrem a pak zašlehám vychladlou kaši.....do vyšlehaného krému přidám ořechy a rumovou tresť nebo rum.
Světlý korpus jsem rozřízla, všechny korpusy pocákala rumem naředěný vodou, promazala krémem a pak už byla KRIZE!!!! S hmotou od Arielll to bylo supr....pracovalo se s ní dobře, ale protože to bylo poprvé, co jsem s ní měla tu čest, tak jsem nevěděla, jak jí moc vyválet a tak si myslím, že jsem jí moc vyválela a když jsem jí tam dala, tak se to trhalo a musela jsem to dolepovat:o((( Takže to bohužel vypadá, jak to vypadá:o((((( Ale chybama se člověk učí a doufám, že mně někdo z vás zkušenějších poradí, co jsem dělala špatně a příště to už bude lepší!!! Ta beruška mně taky dala zabrat...vymodelovat šla dobře, ale druhý den začala opadávat /ruce, nohy, křídlo/ a tak je taková holka poslepovaná, protože už to nešlo přidělat zpátky!!!

ořechový korpus

Světlý korpus po rozříznutí...

naplněné krémem...

zepředu....

zezadu...

na řezu...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 2. 2. 2009, 10:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
maarci.k 3. 2. 2009, 6:22
@ díky (F)
Mmyška 2. 2. 2009, 10:46
Marci krásný dort a beruška je rpztomilá (clamp) (clamp) (Y) (Y)
maarci.k 3. 2. 2009, 6:22
@Mmyška Dančo děkuju (F)
janlen 1. 2. 2009, 16:00
roztomilý (^) (clamp) (clamp) (clamp)
maarci.k 3. 2. 2009, 6:21
@janlen díky Jani (F)
nobstice 31. 1. 2009, 23:12
marci dortik je moc pekny (clamp) (clamp) (clamp) koukni znova k ariell,ma tam na potahovou hmotu recepta dva,ja nejdŕiv delala ten ze sus mleka a cukru a mela jsem ji moc ridkou a tekla mi z dortu,pak jsem zkusila tu se salkem a ta je super.i chutove mi prijde lepsi a krasne se s ni potahuje,a vyvaluju ji na potah tak max.2 mm silnou.na figurky jsem zatim nesebrala odvahu ale myslim ze z toho salkoveho pujdou taky dobre.a jeste neco - kyticky lepim rozredenym salkem,co mi zbyde v plechovce,tak do toho dam par kapek vody a myslim ze to je lepsi nez lepit vodou. :-) :-) :-)
maarci.k 1. 2. 2009, 13:04
@nobstice Leni díky (L) z toho salka od Arielll dělám ty postavičky a kytičky, tak jsem si netroufla na potahování, protože jsem se bála, že by to ztvrdlo a lámalo by se to :^) :^) To zvlhne od krému?? Lepit se pokusím příště tím salkem,protože tou vodou to nestačilo, díky za radu a určitě ozkouším (Y)
nobstice 1. 2. 2009, 13:42
@maarci.k marci ja nevim,pokud se ten dortik hned ji tak nam ten potah netvrdne.krasne se kraji prave proto ze je tenky.ja moc marcipan nemusim a tenhle mi i chutna a vyhovuje i tim ze ta vrstva neni tak silna.mrkni do mych receptu,davala jsem ho na hriste a ted na panenku,tam je na rezu hezky videt jak je natenko vyvaleny (K) (K) (K)urcite mi vyhovuje vic nez ten druhy(vzdycky jsem ho mela ridky a potah dopadal tak nejak jako ten tvuj a potah z bonbonu marschmalow - s tim se hezky potahuje ale nikoho v mem okoli nenadchl chutove,je to takove gumove :-)
maarci.k 1. 2. 2009, 15:49
@nobstice Leni....máš moc pěkný dorty....jsi šikula....zkusím to příště z té salkové hmoty a uvidím....díky za ochotu a rady (F)
Zrušený účet 31. 1. 2009, 22:25
Marcelo, ten potah takhle na fotce vypadá dobře, nějak mi nepřijde špatný. A celý dort je kásně veselý s berunkama. Pro čtyřleté dítě je to krásný dort, myslím... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) a na potažení já dávám přednost buď kupované hmotě White icing anebo hmotě z marshmellows bonbonů podle receptu Dáši (onasi). Ta hmota je díky bonbonům a čokoládě hodně pružná a netrhá se a taky chutná dobře. Hmota podle Arielll se mi taky dobře osvědčila, ale hlavně na ozdoby a figurky (flower) (hello)
maarci.k 1. 2. 2009, 13:07
@ Luci, díky...zvrchu to bylo krásně hladké, ale ty boky byly nastavované a druhý den to začalo téct, tak nic moc ...nad marshmellow hmotou uvažuju taky...tak příště...díky za radu (F)
Anelis 31. 1. 2009, 19:51
super dortík (Y)
ajoun 31. 1. 2009, 14:37
Moooc hezký (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
maarci.k 31. 1. 2009, 15:31
@ajoun Děkuju Radko ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie