Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Bramborový dortík

0.0
Bramborový dortík

Potřebné ingredience

Kilo vařených brambor ve šlupce,15 dkg krájeného měkkého salámu,7 vajec uvařených na tvrdo,2 čerstvé vejce,15 dkg tvrdého sýra,sůl,olej

Postup přípravy

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na vajíčka (kolečko s drátěnými mřížkami),uvařená vajíčka oloupeme a též nastrouháme k bramborám,osolíme,přidáme tři lžíce rostliného oleje a dobře promícháme.Vezmeme si dortovou formu a část směsi dáme do formy,uhladíme a ozdobíme na kolečka krájeným salámem. Přidáme zbytek směsi a opět ozdobíme salámem.Pokapeme olejem a dáme zapékat do trouby cca 25 minut.Po této době vyndáme formu z trouby,polijeme rozšlehaným vejcem a asi na pět minut dáme zapéct. Potom posypeme na jemno strouhaným sýrem a ve vypnuté troubě dopečeme.OBMĚNA: do směsi můžete přidat zmrazenou zeleninu.Bohužel u nás jí nikdo nejí :-((.

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na vajíčka (kolečko s drátěnými mřížkami),uvařená vajíčka oloupeme a též nastrouháme k bramborám,osolíme,přidáme tři lžíce rostliného oleje a dobře promícháme.

Vezmeme si dortovou formu a část směsi dáme do formy,uhladíme a ozdobíme na kolečka krájeným salámem.

Přidáme zbytek směsi a opět ozdobíme salámem.

Pokapeme olejem a dáme zapékat do trouby cca 25 minut.Po této době vyndáme formu z trouby,polijeme rozšlehaným vejcem a asi na pět minut dáme zapéct.

Potom posypeme na jemno strouhaným sýrem a ve vypnuté troubě dopečeme.

Když je vše hotovo,rozděláme formu a porcujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlastina.K 26. 3. 2007, 18:56
Jé,za chvíli se to bude hodit.Já na Velikonoce kolikrát nevím co s vejci.Kluci jich vždy vykoledují plno ,tak je ještě rozdávám po příbuzných. (clamp) (Y)
mmatuli 5. 3. 2007, 19:13
Po velikonocích to bude hit :-$
zuz@ 4. 3. 2007, 16:18
to vypadá dobře :-P, to zkusím....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie